Projekte dalyvaujančių klubų darbuotojai bus mokomi, kaip atpažinti narkotinių medžiagų platintojus ir kvaišalų vartotojus, bei kaip elgtis su tokiais lankytojais. Klubų atstovai taip pat sužinos apie bendradarbiavimo su policija galimybes sprendžiant narkotikų problemas. “Sužinoję apie tokią iniciatyvą, nutarėme visaip kaip talkinti šio prevencinio projekto rengėjams, pasikvietėme juos į Klaipėdą”, - teigia laisvalaikio centrų “Pramogų bankas” savininkas Kazys Paulikas. “Nors mūsų pramogų centrams narkotikų problema nėra aktuali, kadangi čia pramogauja solidesnė publika, įgytos žinios pravers. O ir mūsų lankytojams malonu žinoti, jog jie laisvalaikį leidžia saugioje aplinkoje”.

Pirmajame projekto “Pramogos be narkotikų“ renginyje, vykusiame šių metų birželio mėnesį Klaipėdos “Pramogų banke”, dalyvavo vos 3 uostamiesčio naktiniai klubai. Šįkart uostamiestyje planuojama apmokyti iki 40 apsaugos darbuotojų, dirbančių naktiniuose klubuose ir kitose jaunimo pasilinksmino vietose.

Mokymus apsaugos darbuotojams organizuoja Lietuvos policijos mokymo centras, projektą iš dalies finansuoja Narkotikų kontrolės departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės. Projekte “Pramogos be narkotikų“ dalyvauja dalis Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių naktinių klubų.

Informatikos ir ryšių departamento prie Vidaus reikalų ministerijos duomenimis Lietuvoje 2005 m. užregistruota 1818 nusikalstamų veikų, susijusių su disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis bei jų I kategorijos pirmtakais.

Kaip parodė Narkotikų kontrolės departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybęs tyrimas, 83 proc. šalies jaunimo (15 – 24 m.) nėra bandę jokių narkotikų. Didžiausia rizikos grupė yra 20-21 m. jaunimas - bent kartą gyvenime narkotikų šioje amžiaus grupėje yra bandę 35,8 proc. vyrų ir 17,6 moterų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją