Tai airių rašytojų prozos ir poezijos kūriniai, akademiniai leidiniai apie Airijos istoriją, politiką, teatrą, literatūrą ir mitologiją.

Filologijos fakultetui knygos buvo oficialiai įteiktos dalyvaujant Filologijos fakulteto dekanui dr. Antanui Smetonai, Anglų filologijos katedros vedėjai dr. Inesai Šeškauskienei bei Literatūros istorijos ir teorijos katedros vedėjai dr. Reginai Rudaitytei.

Nuo 1999 metų Vilniaus universitete organizuojami airių kultūros studijų kursai. Filologijos fakultetas, papildęs savo biblioteką naujomis knygomis, suteiks galimybę Airijos kultūros ir literatūros istorija besidomintiems dėstytojams ir studentams susipažinti su naujausiais airių grožinės literatūros kūriniais, akademiniais kultūrologijos bei literatūrologijos leidiniais.

Šios knygos - tai dalis dovanų, finansuojamų Airijos vyriausybės ir skirtų švietimo institucijoms Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją