Raganos ir raganiai gyvens ir burs specialiai įrengtoje pagonių ir keltų stovykloje - 400 kvadratų erdvėje po stogu.

Festivalį "Ragana 2002" rengia organizacija "Crazy people", kuri vienija visų karštų raganas ir šamanus. Pagrindinė jos būstinė yra Vokietijoje. Lietuvoje šios organizacijos atstovai yra keliautojas Rimas Grigas ir skulptorius Arvydas Jankauskas.

Kaip BNS sakė organizatoriai, praėjusiais metais į festivalį atvyko apie 2000 svečių iš tolimiausių pasaulio kraštų. Šiemet tikimasi sulaukti dar daugiau.

Festivalyje dalyvaus senovinės apeiginės muzikos kolektyvas "Kūlgrinda", meditacinės muzikos grupės iš Šveicarijos, Vokietijos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos, taip pat svečiai iš Indijos bei kitų šalių.

Raganos, raganiai ir šamanai ketina rengti bendras meditacijas, atlikti įvairias apeigas ir ritualus, gydyti kristalais, burti Taro kortomis, vaikščioti po žarijas, norintiems bus subalansuota energija. Vyriausioji Lietuvos ragana Vilija Lobačiuvienė su kitomis raganomis atliks taikai ir ramybei pasaulyje skirtus ritualus. Apeigoms atlikti ant Raganos kalno iš rąstų buvo sukalta scena.

Festivalio metu į raganų luomą bus įšventintos kelios naujos narės - V.Lobačiuvienės raganiūkščių mokyklos absolventės. Ši mokykla veikia Vilniuje ir Klaipėdoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją