"Vienas senėjimo privalumų yra tas, kad gali filosofuoti ir išmėginti naujus dalykus", - sakė jis.

Kita vertus, pasak jo, nepaisant metų, praleistų statant visame pasaulyje išgarsėjusius filmus, kurie sukūrė jam kieto vyruko įvaizdį, verslas jam jau neatrodo toks baugus. "Na ir ką jie tau gali padaryti?", - retoriškai klausė jis.

C.Eastwoodui, kuris dalį laiko praleidžia Maui saloje, už 48 filmavimo industrijoje praleistus metus buvo įteiktas festivalio "Sidabrinio kardo" apdovanojimas.

Šis festivalis paprastai vadinamas "gyvenimą stiprinančių filmų" festivaliu, todėl C.Eastwoodas pajuokavo, jog kai kurios jo juostos galėtų būti apkaltintos kaip "gyvenimą naikinančios".

Apdovanojimų įteikimo metu buvo rodomos ištraukos iš C.Eastwoodo filmų. Vėlai vakare buvo parodytas filmas "Menantis pikta" (Unforgiven), kuriame C.Eastwoodas paliko ryškiausią savo pėdsaką - pats režisavo ir vaidino.

1992 metais šis filmas laimėjo Kino meno akademijos apdovanojimus geriausio filmo, geriausio antraplanio aktoriaus ir geriausio montažo kategorijoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją