„Šiaulių“ strategas liko patenkintas savo auklėtinių startu FIBA Europos taurės turnyre, nors pirmose rungtynėse šiauliečiai trečiadienį nusileido Žeronos „Akasvayu“ (Ispanija) krepšininkams.

A.Rudys neslėpė, jog prisibijojo šių rungtynių: „Žinojom apie biudžetą, komplektaciją, penkiomis pergalėmis pradėtą Ispanijos čempionatą“.

Treneris pažymėjo, jog pergalė buvo ranka pasiekiama: „Sėkmė paskutinėmis minutėmis nuo mūsų nusisuko – iš gerų padėčių nepataikėme svarbių metimų. Kita vertus pralaimėjome po savo krepšiu kovą dėl atšokusio kamuolio ir net 14 kartų leidome varžovams rengti papildomą ataką“.

„Žaidėme su didžia Lietuvos komanda, – spaudos konferencijoje prakaitą nuo kaktos braukdamas šiauliečius gyrė „Akasvayu“ strategas Svetislavas Pešičius. – Mes per pirmas šešias minutes leidome svečiams pajausti entuziazmą, o po to iki pat pabaigos jo nebeužgesinome“.

Lietuvos krepšinio laimėjimus žurnalistams priminęs S.Pešičius pažymėjo, jog pergalė penkiais taškais nežada ramios ateities: „Lietuvoje laukia dar vienas sunkus mūšis. Šiandien lietuviai stebėtinai lengvai žaidė išties gerą, greitą ir kokybišką krepšinį“.

Paklaustas apie Dainiaus Šalengos pasirodymą, treneris tikino, jog panašaus indėlio ir tikėjosi: „Jis rankos lūžį gydėsi mėnesį, o treniravosi vos dvi dienas. Dainius žaidė beveik aštuonias minutes, pelnė porą taškų – normalus rezultatas. Džiaugiuosi, kad šis krepšininkas grįžo, nes mums jo labai trūko“.