Birželio 22 dieną Osakoje Senegalo futbolininkų varžovais dėl vietos pirmenybių pusfinalyje bus Japonijos ir Turkijos aštuntfinalio poros nugalėtojai.

Švedijos rinktinės treneris Larsas Lagerbackas po mačo teigė, jog jo komanda turėjusi daugiau progų įmušti įvarčių bei nugalėti Senegalo futbolininkus.

"Man liūdna, kadangi antrajame kėlinyje turėjome žymiau daugiau progų laimėti rungtynes",- po mačo sakė L.Lagerbackas. Pasak jo, pirmajame kėlinyje komandos žaidimas gynyboje nebuvo labai geras, tačiau po pertraukos reikalai pagerėjo.

"Tikrai turėjome daugiau progų, todėl apmaudu dėl šio pralaimėjimo,- teigė švedų treneris. Jo tvirtinimu, "po tokio mačo jautiesi visiškai tuščias".

Senegalas tapo tik antrąja Afrikos komanda po Kamerūno, kuriai futbolo čempionatų istorijoje pavyko iškopti į ketvirtfinalį. Kaip ir Kamerūnas 1990 metais, Senegalo futbolininkai pirmenybes pradėjo pergale prieš pasaulio čempionus: kamerūniečiai tąsyk nugalėjo argentiniečius, o turnyre debiutuojantys senegaliečiai - prancūzus.

"Mes nesame turistai. Aš labai džiaugiuosi pergale. Pasistengsiu kuo greičiau pamiršti šį mačą ir galvosiu apie būsimąjį",- teigė abiejų įvarčių į Švedijos rinktinės vartus autorius Henri Camara.

Senegalo rinktinės treneris prancūzas Bruno Metsu įsitikinęs, jog jo auklėtinių pergalė aštuntfinalyje nebuvo atsitiktinė.

"Tai nebuvo laimės dalykas. Mes stebime kaip gimsta nauja stipri komanda",- išdidžiai tvirtino jis.

Senegaliečių treneris rungtynes su švedais pavadino "beprotiškomis" bei teigė esąs labai patenkintas jų baigtimi.

"Rungtynių pradžia mums buvo sunki, kadangi labai anksti praleidome įvartį. Švedija yra labai pajėgi komanda - dantis mačuose su jais išsilaužė argentiniečiai ir anglai",- tvirtino B.Metsu.

Nė vienai Afrikos komanda iki šiol nėra pavykę patekti į pasaulio futbolo čempionatų pusfinalį.

Be tradicinių Europos ir Pietų Amerikos valstybių, Senegalas tapo tik šeštąja kito kontinento komanda per visą turnyrų istoriją, iškopusia į ketvirtfinalį. Be Senegalo ir Kamerūno (1990), tokiais pasiekimais didžiuotis gali tik JAV (1930), Kuba (1938), Šiaurės Korėja (1966) ir Meksika (1970 bei 1986).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją