FIFA rinktinių reitinge švedai užima 19 vietą, o afrikiečiai 42.

Nuo pat rungtynių pradžios švedai pradėjo spausti savo varžovus ir jau 11 minutę Henrikas Larssonas po kampinio galva pasiuntė kamuolį į vartus.

Pirmojo kėlinio viduryje Senegalo futbolininkai pelnė įvartį, tačiau teisėjas užfiksavo nuošalę ir jo neįskaitė.

37 minutę Senegalo rinktinės puolėjas Henry Camara netikėtu smūgiu iš toli išlygino rezultatą. Kamuolys pataikė į patį vartų kampą, Švedijos rinktinės vartininkas Magnusas Hedmanas buvo bejėgis.

Pirmojo kėlinio pabaigoje Andersas Svenssonas galėjo įmušti po baudos smūgio, tačiau afrikiečių vartininkas Tony Sylva sužaidė užtikrintai.

57 rungtynių minutę Andersas Svenssonas turėjo puikią progą persverti rezultatą savo naudai, bet galingai smūgiuotas kamuolys praskriejo šalia virpsto.

Tik aikštėje pasirodęs jaunasis Švedijos rinktinės puolėjas Zlatanas Ibrahimovicius iš Amsterdamo „Ajax“ klubo suklaidino du Senegalo rinktinės gynėjus ir stipriai smūgiavo, bet Sylva sugebėjo atremti smūgį.

Per pagrindinį rungtynių laiką nugalėtojas nepaaiškėjo, buvo žaidžiamas pirmasis šiose pirmenybėse pratesimas.

96 rungtynių minutę Andersas Svenssonas labai techniškai suklaidino gynėją ir labai stipriai smūgiavo iš maždaug 11 metrų atstumo, bet kamuolys pataikė į virpstą.

Afrikiečiai atsakė galingu Elhadji Dioufo smūgiu, jaunasis puolėjas įsiveržė į baudos aikštelę ir stipriai smūgiavo, tačiau smūgis buvo kiek netaiklus.

104 minutę pirmojo įvarčio autorius Henry Camara įsiveržė į baudos aikštelę ir pelnė savo antrąjį įvartį. Pelnę „staigios mirties“ įvartį senegaliečiai įveikė savo varžovus ir pateko į Pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalį, kur susitiks su Turkijos ir Japonijos rungtynių nugalėtoju.

Įspėti: F. Coly 73 (S), P. Thiaw 94 (S).

Komandų sudėtys:

Švedija: (4-4-2): 1-Magnus Hedman; 2-Olof Mellberg, 4-Johan Mjallby, 15-Andreas Jakobsson, 16-Teddy Lucic; 7-Niclas Alexandersson (Z. Ibrahimovic 76), 8-Anders Svensson, 6-Tobias Linderoth,17-Magnus Svensson (M. Jonson 100); 10-Marcus Allback (A. Andersson 65), 11-Henrik Larsson.

Senegalas: (4-4-2): 1-Tony Sylva; 17-Ferdinand Coly, 13-Lamine Diatta, 4-Pape Malick Diop (H. Beye 67), 2-Omar Daf, 6-Aliou Cissé, 12-Amdy Faye, 19-Pape Bouba Diop, 18-Pape Thiaw, 7-Henry Camara, 11-Elhadji Diouf.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją