Anglija, kuri iki šiol trijuose grupės mačuose turnyre buvo pelniusi tik du įvarčius, birželio 21 dieną Šizuokos mieste ketvirtfinalyje žais Brazilijos ir Belgijos aštuntfinalio mačo nugalėtoju.

Danijos rinktinė, grupės varžybose iš tolesnės kovos eliminavusi planetos čempionus Prancūzijos futbolininkus, pirmą kartą pasaulio pirmenybių mačuose neįstengė įmušti nė vieno įvarčio. Šeštadienio mačas su Anglija danams buvo tryliktas.

"Žaidėme neblogai, tačiau viską lėmė kelios klaidos gynyboje. Rezultatui tapus 0:3, mačas buvo praktiškai baigtas. Įmušti anglams tris įvarčius - praktiškai neįmanoma",- sakė iš turnyro pasitraukiančios Danijos komandos treneris Mortenas Olsenas.

Po rungtynių Anglijos rinktinės treneris švedas Svenas-Goranas Erikssonas teigė, jog komanda pademonstravo pakankamai gera žaidimą, kad iškovotų vietą turnyro ketvirtfinalyje.

"Manau, mes verti pergalės. Ypač gerą žaidimą demonstravome pirmajame kėlinyje. Rezultatas 3:0 gal ir pernelyg solidus, galbūt mus tiesiog lydėjo sėkmė. Bet kuriuo atveju - mes ketvirtfinalyje",- kalbėjo S.G.Erikssonas.

Jis patvirtino, jog kojos traumą patyrė antrojo įvarčio į danų vartus autorius Michaelas Owenas, kurį jam teko pakeisti po pirmojo kėlinio.

S.G.Erikssono vertinimu, būsimajame ketvirtfinalio mače jo komandai greičiausiai teks žaisti su brazilais. "Vertinant jų žaidimą, jie yra favoritai",- neslėpė Anglijos ekipos treneris.

Pasak jo, iki ketvirtfinalio mačo dar yra šešios dienos, per kurias teks "pailsėti, atsigauti bei išsigydyti traumas".

Nors iš turnyro jau pasitraukė Prancūzija ir Argentina, Anglijos rinktinės saugo Paulo Scholeso vertinimu, čempionate dar liko labai stiprių varžovų - Brazilija, Italija ir Vokietija.

Šeštadienį pirmame aštuntfinalio mače Vokietinos futbolininkai 1:0 (0:0) nugalėjo Paragvajaus rinktinę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją