Svarbiausia nustebinti. Pageidautina jau per pirmąjį pasimatymą.

Šiuolaikiniuose pasimatymuose – daugiau laisvės, mažiau idėjų.

Senais laikais įsimylėjėliams surengti pasimatymą būdavo sudėtinga, tačiau jie rasdavo įmantriausių būdų, kaip nustebinti mylimąjį. Dabar pabūti dviese romantiškoje aplinkoje nėra jokių kliūčių. Nepaisant to, klaipėdiečiai šiek tiek apsnūdę ir nelinkę laužyti tradicijų.

Lydėdavo tarnaitės

Anksčiau vaikščioti į pasimatymus ir atvirai rodyti jausmus būdavo didžiulė gėda. Todėl viskas vykdavo slapta.

Mūsų senelių laikais pagrindinės susipažinimo vietos būdavo bažnyčia ir talkos. Per jas vaikinai patikusioms panelėms stengdavosi siųsti užkoduotą užuominą, kur ir kada jiedu susitiks.

Tai galėjo būti žvilgsniai, rašteliai, ženklai ant velykinio kiaušinio ar kalėdinės dovanos.

Pasimatymų pobūdis priklausydavo nuo socialinio sluoksnio. Pasak etnologų, kilmingąsias paneles į pasimatymus lydėdavo auklės ir tarnaitės.

Nekilmingiems įsimylėjėliams tekdavo susitikinėti slapta. Baimė būti sugautam dar labiau jaudino.

Trūksta fantazijos

Dabar pasimatymų nestebi jokios auklės, tačiau jaudinančiai atmosferai kurti žmonės dažniau pasitelkia pinigus, nei originalias idėjas.

„Klaipėdos“ viešbučio rinkodaros vadovė Jurgita Maračkinaitė sakė, kad pavakarieniauti prie žvakių šviesos poros užsuka gana dažnai.

250 litų kainuojantis „paketas“, susidedantis iš nakties liukso kambaryje, apsilankymo sporto salėje ir striptizo klube, dažniausiai suvilioja vidutinio amžiaus vyrus.

J.Maračkinaitės nuomone, pasimatymas yra pavykęs tada, kai partneris lieka nustebintas. Tačiau ji neslėpė, kad kai kurie vyrai yra truputį apsnūdę ir visą organizacinį planą palieka aptarnaujančiam personalui, o ne patys imasi iniciatyvos.

Renkasi limuziną

Pasimatymas automobilyje? Kodėl gi ne. Tačiau ir čia klaipėdiečiai ilgai svarstyti nelinkę. Limuzinai jau tapo romantikos viršūne.

Ernestas Mėlynis, limuzinų nuomos įmonės savininkas, patikino, kad prašmatniu automobiliu poros važinėjasi labai dažnai.

Pasak E.Mėlynio, įsimylėjėliai jokių ypatingų reikalavimų nekelia. „Tereikia šampano, romantiškos muzikos ir tamsintų stiklų, kad vairuotojas nieko nematytų“, - tikino jis.

Inscenizuoti senus laikus ir pasivažinėti senu mersedesu dar nepanoro nė vienas.

Senų automobilių nuoma užsiimančios įmonės „Septynios nuomos“ vadybininkas Laurynas įsitikinęs, kad, apsirengus retro stiliaus drabužiais ir skambant senovinei muzikai, kelionė antikvarine mašina tikrai nustebintų.

Vežė pianiną

Profesionalūs švenčių rengėjai neslėpė, kad prašymų surengti pasimatymą sulaukia retokai. Užsakovai – svečiai iš kitų miestų.

Pramogų organizatorė Inga Štuokelienė prisiminė, kad šią vasarą teko rengti keletą romantiškų pasimatymų paplūdimyje.

„Romantiškai vakarienei kopose į pajūrį vežėme pianiną. Tad įsimylėjėliai galėjo mėgautis gyva muzika“, - pasakojo pramogų organizatorė.

I.Štuokelienės nuomone, puikų pasimatymą galima surengti ir be specialistų pagalbos. Tereikia turėti noro ir fantazijos.

Iš kapinių – ant stogo

Studentai - žmonės, kuriems pasimatymai yra kasdienybė, o kišenėse visada trūksta litų.

Ketvirtus metus Klaipėdos universitete studijuojanti Rūta pasakojo, kad paauglystėje didžiausia atrakcija buvo pasimatymą paskirti ant kapinių tvoros. Ką ten galimą veikti? „Tiesiog sėdėti, šnekėti ir jausti adrenaliną“, - sakė Rūta.

Studentaujant pasimatymų būta visokių. Rūtai labiausiai įstrigęs vakaras – ant devynaukščio namo stogo.

Pasimatymą organizavęs vaikinas nepatingėjo užsitempti palapinę, termosą su kava, puodą avižinės košės ir riestainių.

„Vaidinome bunkeryje besislapstančius pabėgėlius“, - dalinosi prisiminimais studentė.

Vilioja skrydžiai

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai, siekiantys sužavėti ir nustebinti, neretai pasirenka padangių platybes. Vis labiau populiarėja, ypač vasarą, apžvalginiai skrydžiai lėktuvu arba šuoliai parašiutu.

Bendrovės „Klaipėdos avialinijos“ direktorius Viktoras Šišniauskas sakė, kad skrydžius ir šuolius užsako jaunavedžiai, bendradarbiai gimtadienio proga ar įsimylėjėlių poros.

„Darome viską, ko pageidauja užsakovas“, - tikino bendrovės vadovas. Anot jo, viską lemia pasiryžimas už paslaugą pakloti nemažai litų.

Apžvalginis skrydis lėktuvu trims žmonėms kainuoja nuo 100 Lt, šuolis parašiutu – 120-180 Lt. Tiesa, susigundžiusiems skrydžiais teks palaukti šiltesnio laiko, nes sezonas jau pasibaigęs.