„Sakalai“ palūžo varžovams priešinęsi tris kėlinius. Vargo su oponentais „Žalgiris“ turėjo ir šeštadienį, kai Klaipėdoje po atkaklios kovos įveikė „Neptūną“ 19 taškų skirtumu. Persvara tuomet taip pat buvo įgyta antroje dvikovos pusėje.

Tris kėlinius „Sakalai“ ne tik priešinosi, tačiau didžiąją dalį laiko sugebėjo pirmauti. Sužaidus 30 minučių šeimininkai buvo priekyje 53:52, tačiau tai buvo paskutinis kartas, kai Vilniaus krepšininkai pirmavo.

Lemiamą kėlinį „Žalgiris“ pradėjo spurtu 22:6. Triuškinanti atkarpa leido kauniečiams atitrūkti solidžiu 15 taškų skirtumu (74:59) ir nugalėtojas abejonių nebekėlė.

„Sakalai“: Martynas Gecevičius 15 taškų (3/4 tritaškių), Vytautas Šarakauskas 13 (9 atk. kam., 6 kld.), Rolandas Vaičius 12, Mindaugas Reminas 9, Erikas Kučiauskas 6.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas (7 atk. kam.) ir Hanno Mottola po 14, Marcelo Machado (3/5 tritaškių) ir Kirkas Penney po 11, Vidas Ginevičius ir Jonas Mačiulis po 9.

Be pralaimėjimų žengiantis „Žalgiris“ yra vienvaldis LKL lyderis, tuo tarpu Vilniaus „Sakalai“ per keturias dvikovas laimėjo tik kartą ir su „Šiauliais“ dalijasi 6-7 vietomis.