Futbolo aistruoliai užplūdo sostinės Ankaros gatves, mojuodami raudonomis su pusmėnuliu ir žvaigžde nacionalinėmis vėliavomis ir skanduodami pagal būgnų, trimitų ir muzikos ritmą.

Toks džiūgavimas sudarė ryškų kontrastą aštriai kritikai, kuri komandai buvo pareikšta po ankstesniųjų Grupės C rungtynių, kai ji 2-1 pralaimėjo Brazilijai ir sužaidė lygiosiomis 1-1 su Kosta Rika.

Vykstant rungtynėms su Kinija, kurių metu turkai kovojo dėl teisės pirmą kartą istorijoje patekti į pasaulio čempionato finalų antrąjį ratą, įprastinis gyvenimas Turkijoje praktiškai sustojo.

"Nacionalinė komanda parodė esanti pasaulinio lygio komanda", - pareiškė ministro pirmininko pavaduotojas Devletas Bahceli (Devletas Bachčelis), kuris pirmas iš aukštųjų valdžios ešelonų atstovų pagyrė savo šalies vienuolikę.

Dėl futbolo pamišusi Turkija šiemet tik antrą kartą po 48 metų pertraukos laimėjo teisę dalyvauti pasaulio futbolo čempionate.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją