Pirmosios (8.30 Lietuvos laiku - BNS) į aikštę Pietų Korėjos miestuose išbėgs C grupės komandos: Kosta Rika žais su Brazilija, o Turkija su Kinijos ekipa.

Brazilijos rinktinė jau užsitikrinusi vietą pirmenybių aštuntfinalyje, o Kinijos komanda jau prarado bet kokias viltis patekti į kitą etapą. Tad pagrindinis žvilgsnis į kitas dvi komandas šioje grupėje.

Vienintelė galimybė Turkijos futbolininkams patekti į aštuntfinalį - tai nugalėti Kinijos komandą ne mažiau, kaip dviem įvarčiais ir laukti bent minimalios brazilų pergalės prieš Kosta Rikos vienuolikę.

Jei turkams pavyktų nugalėti kiniečius tik minimaliu skirtumu, tada reikia laukti, kad jau Brazilijos rinktinė triuškintų kostarikiečius.

Bet koks kitas variantas išveda į aštuntfinalį Kosta Rikos komandą.

Tiesa, jei kartais Turkija nugalėtų Kinijos ekipą rezultatu 1:0, o Kosta Rika pralaimėtų Brazilijos futbolininkams rezultatu 0:2, tada antrąją vietą grupėje užėmusią komandą išaiškintų burtai, nes Kosta Rikos ir Turkijos vienuolikių visi rodikliai būtų vienodi.

C grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, žaista rungtynių, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių skirtumas, taškai):

    
1. Brazilija  2  2  0  0  6:1  6
2. Kosta Rika 2  1  1  0  3:1  4
3. Turkija    2  0  1  1  2:3  1
4. Kinija     2  0  0  2  0:6  0 

Dar painesnė padėtis G grupėje, kur praktiškai į pirmąsias dvi vietas pretenduoja visos keturios komandos.

Neprarado vilties žaisti aštuntfinalyje net abu pralaimėjimus patyrusi Ekvadoro vienuolikė. Jai tereikia, kad meksikiečiai ketvirtadienį įveiktų Italijos futbolininkus, o patiems ekvadoriečiams liktų bent dviejų įvarčių skirtumu nugalėti Kroatijos rinktinę.

Meksikos ekipos padėtis grupėje kol kas geriausia, tačiau ir ji negarantuota dėl vietos kitame pirmenybių etape.

Jei meksikiečiai nusileis Italijos komandai, o Kroatijos rinktinė bent dviejų įvarčių skirtumu nugalės grupės autsaiderį Ekvadorą, tai aštuntfinalyje žais Italijos ir Kroatijos futbolininkai.

Tačiau jei abu mačai baigsis lygiosiomis, aštuntfinalyje žais Meksikos ir Italijos vienuolikės.

G grupės komandos Japonijos miestuose ketvirtadienio rungtynes pradės 13 valandą 30 minučių Lietuvos laiku.

G grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, žaista rungtynių, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):

    
1. Meksika    2  2  0  0  3:1  6
2. Italija    2  1  0  1  3:2  3
3. Kroatija   2  1  0  1  2:2  3
4. Ekvadoras  2  0  0  2  1:3  0
Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją