Planetos pirmenybių aštuntfinalyje airiai žais trečią kartą per visą šalies futbolo istoriją, o daugiau nei vieną įvartį pasaulio čempionate jiems pavyko įmušti pirmą kartą per 12 paskutiniųjų mačų turnyruose. 1990 metais Airijos vienuolikė pasaulio čempionate iškopė į ketvirtfinalį.

Airijos varžove aštuntfinalyje bus B grupės nugalėtoja - Ispanija arba PAR vienuolikė.

"Puiku. Mes nusipelnėme vietos aštuntfinalyje",- po antradienio rungtynių kalbėjo airių treneris M.McCarthy, kuris turnyro išvakarėse sukėlė skandalą, už kritiką iš ekipos pašalinęs komandos kapitoną Roy`ų Keane`ą (Rojų Kyną).

Jo vertinimu, antrajame kėlinyje airiams pavyko galutinai perimti iniciatyvą į savo rankas, nors pirmajame kėlinyje žaidimas buvo pakankamai nervingas.

M.McCarthy teigimu, po pirmojo varžybų etapo bus mažiausiai 16 komandų, kurios pageidautų būti Airijos komandos vietoje.

"Noriu, jog turnyre pakiltume kaip galima aukščiau. Atvykome tam, kad pamėgintume nugalėti. Ar realu? Kas žino...",- klausė airių treneris.

Saudo Arabijos ekipos treneris Nasseras al-Joharas (Naseras al-Džoharas), kurio auklėtiniai grupėje 0:8 pralaimėjo Vokietijai bei 0:1 Kamerūnui, teigė, jog komandai nėra dėl ko gėdytis.

"Mes likome grupės autsaideriais bei neįmušėme nė vieno įvarčio (0:12). Bet taip atsitiko (neįmuštas nė vienas įvartis - BNS) ir Prancūzijai. Tad esame geroje kompanijoje",- sakė jis. Saudo Arabijos treneris teigė esąs patenkintas savo auklėtinių žaidimo kokybe ypač pirmajame kėlinyje bei didžiuojasi jais.

"Mums tai buvo futbolo pamokos bei įgijome nemažai patirties",- teigė turnyrą paliekančios Saudo Arabijos rinktinės treneris N.Al-Joharas.

Jo tvirtinimu, iš klaidų bus daromos išvados bei ateityje bus siekiama "pozityvių rezultatų".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją