"Kada aikštėje komandinis žaidimas, pergales iškovoti lengva",- po rungtynių tvirtino portugalų treneris Antonio Oliveira.

Jo vertinimu, pirmadienio mače žaidėjai nepiktnaudžiavo individualiais veiksmais, todėl pavykę iškovoti lengvą pergalę.

Pirmąsias D grupės rungtynes portugalai netikėtai 2:3 pralaimėjo JAV komandai. Lemiamas rungtynes dėl vietos aštuntfinalyje portugalai penktadienį žais su Pietų Korėjos vienuolike.

"Korėjiečiai gali sudaryti nemažai problemų. Jie greiti ir gerai pasirengę čempionatui",- kalbėjo A.Oliveira. Tačiau jis pažadėjo, jog bus daroma viskas kad būtų iškovoti trys taškai.

"Pergalė (mače su korėjiečiais - BNS) net tik įmanoma, bet gyvybiškai būtina",- pridūrė portugalų treneris.

Lenkijos komandos, kuri po dviejų pralaimėjimų iš eilės prarado bet kokias viltis patekti į kitą varžybų etapą, treneris Jerzy Engelis buvo nusivylęs komandos žaidimu.

"Gaila, tačiau neturime puolėjo, kuris muštų įvarčius, nors progų buvo",- apgailestavo jis.

Jo teigimu, komandai sunku žaisti tokio lygio turnyre po ilgos pertraukos. "Komanda pasaulio čempionate žaidžia po 16 metų pertraukos, o parengti žadėjus tokiam turnyrui nė lengva. Portugalai reitinge užima žymiai aukštesnę vietą nei mes. Mes turėjome vilčių patekti į kitą etapą, tačiau jos taip ir liko viltimis",- sakė J.Engelis, kurio komanda pirmoji iš Europos vienuolikių laimėjo atkrintamąsias varžybas ir pateko į planetos futbolo čempionatą Pietų Korėjoje Japonijoje.

Lenkijos trenerio teigimu, "komanda nebuvusi tokia gera, kaip buvo galvota", tad pagrindinis tikslas vienuolikei dabar yra patekti į 2004 metų Europos futbolo čempionatą.

Pirmadienį po pralaimėjimo portugalams J.Engelis filosofiškai svarstė apie galimybę būti pašalintam iš rinktinės trenerio pareigų. "Mes treneriai tam esame visada pasirengę. Tačiau aš nemanau, jog tai įvyks",- sakė jis.

Pralaimėję pirmąjį D grupės mačą Pietų Korėjai 0:2, paskutiniąsias rungtynes lenkai penktadienį žais su JAV rinktine.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją