Sekmadienį per riaušes sostinėje, kurias sukėlė girti futbolo aistruoliai ir kurių metu buvo padeginėjami automobiliai ir daužomi parduotuvių bei restoranų langai, mirtinai subadytas vienas jaunuolis ir sužeista daugiau kaip 100 žmonių. Vienas sunkiai sužeistas milicininkas pirmadienį mirė.

M.Kasjanovas pabrėžė, kad milicija, kuri per sekmadienio riaušes ne ką tegalėjo padaryti, turėtų rimtai pagalvoti, kaip užtikrinti saugumą per kitas svarbių sporto įvykių transliacijas po atviru dangumi įrengtuose didžiuliuose ekranuose.

Sekmadienio smurtas buvo didžiausias Maskvoje nuo neramumų 1993 metais, kai vyko priešprieša tarp Kremliaus ir parlamento.

"Tai buvo ne tikri futbolo aistruoliai, o siaubingi chuliganai", - žurnalistams sakė M.Kasjanovas, dalyvaujantis Baltijos jūros valstybių vyriausybių vadovų susitikime Sankt Peterburge.

"Jei tokie incidentai pasikartos, bus paklausta, ar mes turime teisę kreiptis dėl 2008 metų Europos futbolo čempionato organizavimo", - pabrėžė jis.

Kokie 400 aistruolių, kurių dauguma buvo girti, siautėti pradėjo po Rusijos ir Japonijos komandų rungtynių, kurias rezultatu 1:0 laimėjo japonai. Rungtynių transliaciją riaušininkai stebėjo didžiuliame ekrane netoli Kremliaus.

Dėl neramumų iš Sankt Peterburgo į Maskvą grįžo Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną lydėjęs vidaus reikalų ministras Borisas Gryzlovas, kuris skubiam pasitarimui iškvietė Maskvos milicijos viršininką Vladimirą Proniną.

Apie ką kalbėta per šį pasitarimą, nepranešama, bet B.Gryzlovas nurodė pradėti vidaus tyrimą dėl milicijos veiksmų, agentūrai "Interfax" sakė šaltiniai ministerijoje.

Vienas iš B.Gryzlovo Vienybės partijos lyderių užsiminė, kad postų gali netekti aukšti miesto milicijos pareigūnai.

Sporto aistruolis V.Putinas, kuris per dvejus savo valdymo metus nuolat pabrėždavo įstatymo ir tvarkos būtinybę, riaušių kol kas nekomentavo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją