Pritaikius amnestiją, nuteistoji sąvadautoja buvo paleista teismo salėje.

I. Lezova tapo žinoma visuomenei šių metų pradžioje, kai jos prostitučių firmoje dirbusi mergina žiniasklaidai pareiškė neva atpažinusi kaip savo klientus tris Seimo narius, ir paskelbė jų pavardes.

I. Lezova tada žiniasklaidai patvirtino, neva kai kurie aukšti pareigūnai buvo jos klientais, tačiau pavardžių nenurodė.

Už sąvadavimą teismas I. Lezovą nuteisė pusantrų metų laisvės atėmimo ir pridėjo anksčiau skirtą bausmę už sąvadavimą.

Tačiau pritaikius Amnestijos įstatymą, I. Lezova buvo paleista teismo salėje. I. Lezova buvo laikoma suimta nuo praėjusių metų gegužės 21 dienos.

Teismas atsižvelgė į tai, kad moteris prisipažino kalta ir padėjo atskleisti nusikaltimą.

Kartu su I. Lezova už sąvadavimą buvo nuteistas ir taksistas Viktoras Cebinskis, vežęs prostitutes. Jis taip pat nebuvo nuteistas realia laisvės atėmimo bausme.

I. Lezova sąvadavimu vertėsi nuo 1997 metų. 1998 metais taip pat buvo nuteista už sąvadavimą pusantrų metų, tačiau verslo nemetė.

I. Lezova savo firmos paslaugas skelbė interneto tinklapyje ir spaudoje.

1999 metų gegužės 21 dieną I. Lezovą Vilniaus policija sulaikė, kai ji už dvi prostitutes paėmė 300 litų, ir nuvedė jas klientais apsimetusiems pareigūnams.

Po nuosprendžio paskelbimo I. Lezova žurnalistams sakė, kad nesitikėjo būti paleista teismo salėje ir teigė daugiau nesiimsianti sąvadavimo verslo.

Baudžiamoji byla, kurią sausio pabaigoje Vilniaus apygardos prokuratūra iškėlė dėl šmeižikiško pobūdžio faktų bulvarinio laikraščio "Vakaro žinios" publikacijose, tebetiriama.

Dienraštis buvo išspausdinęs straipsnį, kuriame teigta, neva teisėsaugos sulaikyta I. Lezovos firmoje dirbusi prostitutė atpažino tris Seimo narius kaip savo klientus. Laikraštis tuomet paskelbė prostitutės nurodytų Seimo narių pavardes ir jų nuotraukas.

I. Lezova teigia pavardžių niekam nesakiusi.

Bylą tiriantis prokuroras Šarūnas Astrauskas yra BNS sakęs, kad kaltinimai šioje byloje niekam nepareikšti. Įtariamaisiais yra apklausti redaktoriai ir žurnalistai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją