Atsisakęs plačiau komentuoti pareiškimą, Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius sakė, kad visų pirma reikia išanalizuoti jame pateiktas priežastis. Meras per dvi savaites nuo pareiškimo pateikimo turi sušaukti Tarybos posėdį, tad jis greičiausiai įvyks birželio 20 dieną.

Be priekaištų dėl netinkamai atliekamų pareigų, vicemerui labiausiai priekaištaujama dėl jo priklausymo opozicinei frakcijai. Pareiškimą pasirašė daugiausiai Socialliberalų, gausiausios frakcijos Taryboje, bei Liberalų demokratų frakcijos nariai.

Socialliberalų frakcijos pirmininkas Antanas Bosas patvirtino, jog pagrindinis politinis motyvas, kodėl nuspręsta pareikšti nepasitikėjimą vicemeru V.Plečkaičiu, yra tai, kad jis yra opozicijos atstovas.

A.Bosas sakė, jog jei pavyktų atstatydinti vicemerą, Socialliberalų frakcija neketina siūlyti savo kandidato, nes vienas vicemero postas jiems jau priklauso. Kas galėtų užimti šią vietą, jis negalėjo pasakyti.

Pats vicemeras V. Plečkaitis prisipažino jau seniai laukęs šio politinio oponentų žingsnio, tačiau vis tiek buvo nemalonu sužinojus. Plačiau pareiškimo jis nepanoro komentuoti ir sakė savo argumentus ir nuomonę išsakysiąs Tarybos posėdyje. Jis tikino, kad savo noru iš vicemero posto nepasitrauksiąs, nes nematąs pagrindo.

Tam, kad vicemeras V.Plečkaitis būtų atstatydintas, Tarybos posėdyje už interpeliaciją turi balsuoti 16 iš 31 Tarybos nario.