Sutelkdami savo mintis į specifines jus dominančias sritis jūs galite apgalvotai susikurti sapnus, kurie skatins jūsų augimą bei sveikimą. Pavyzdžiui, jūs galite padidinti pasitikėjimą savimi ar išmokti užmegzti pažintis. Sapnų pagalba jūs galite atsikratyti auditorijos baimės. Bėgant laikui jūs galite priartinti savo sapnų vizijas bei realybę prie savo troškimų.

Analizuokite savo sapnus patys

Sapnus dažniausiai interpretuoja ekspertai, kurie jūsų sapnams priskiria reikšmes, pavyzdžiui: “vanduo simbolizuoja jūsų jausmus” arba “laivai reiškia jūsų kelionę per gyvenimą”. Nors tokios interpretacijos gali būti pagrįstos, jos nebūtinai reiškia tiesą, ne visuomet gali atspindėti visas reikšmes arba būti susiję su svarbiausiais jums rūpimais dalykais. Geriausiu atveju interpretacijos yra vienas iš sapnų supratimo aspektų. Blogiausiu atveju jos gali jus suklaidinti ir pridaryti jums žalos.

Tuo tarpu, kai analizuojate savo sapnus patys, jūs esate vieninteliai autoriai. Iš eilės atlikdami kiekvieno vaizdinio vaidmenį ir kalbėdami lyg vaizdiniai, jūs ištiriate daugybę savo asmenybės aspektų. Jūs girdite save sakant daugybę stebinančių dalykų, kurie atspindi tiesą, tačiau niekuomet jų nepasakytumėte įprastame pokalbyje. Pavyzdžiui: “Aš esu persiškas kilimas. Aš esu gražus ir vertingas ir žmonės manimi vaikšto.” Sapnų simboliai gali kalbėtis vienas su kitu ir bendrauti tose srityse, nuo kurių jūs daugelį metų buvote izoliuotas. Tai gali būti galingas, tačiau labai švelnus būdas vidinių konfliktų sprendimui.

Įvairių vaidmenų atlikimas yra įdomus. Tai suteikia jumyse esančiam vaikui galimybę ištirti įvairius veiksmų, kalbos, jausmų, sprendimų būdus. Kas gi pasmerktų kilimą, kuris pasako ką nors keisto?

Pasinaudodami žemiau aprašytais darbo sapnuose būdais galite išugdyti savo gebėjimus sukurti intymius santykius. Tai pasiekiama gilinant savivoką. Pasidalindami tuo, ką patiriate ir atrandate sapnuose, kurie atskleidžia visiškai neredaguotas, necenzūruotas jūsų širdies ir proto mintis, jūs galite jas tikrai suprasti. Sapnai gali vesti nepažintais jūsų proto ir širdies keliais. Jie gali būti jūsų žemėlapiu, padedančiu surasti daugybę turtų.

Jūsų vidinis herojus ir gydytojas

Pats puikiausias dalykas, susijęs su sapnais, yra jų vidinis kūrybiškumas, jų įvairovė bei galimybės. Protas ir mintys, nepriklausomai nuo jūsų amžiaus ar intelekto lygmens, generuoja naują medžiagą. Šis procesas vyksta kiekvieną naktį, vysto begalines fantazijas, kurios pralenkia netgi pačias didžiausias Holivudo pastangas. Kiekvieno mūsų pasąmonėje veikia puikiausias artistas, kviečiantis mus nemokamai peržiūrėti specialiai jums surengtą pristatymą.

Šis slaptasis artistas susieja praetį, dabartį ir ateitį labai keistais ir neįprastais būdais, kurie iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti visiškai nesąmoningi ir keisti. Iš visos neribotos atsiminimų, emocijų, jausmų ir įvaizdžių paletės jis sukuria tikroviškus ir kartais gąsdinančius jūsų portretus.

Kaip jūsų asmenybės gydytojai, jūsų sapnai, netgi jūsų košmarai gali diagnozuoti jūsų negalavimą ir išgydyti jus daugeliu lygmenų. Sapnų pagalba atskleisdami ir suprasdami savo “duomenų šešėlius”, jūs galite atrasti vidinius asmeninės galios ir gerovės šaltinius.

Sapnai turi savo vidinę pagrįstą logiką, kuri yra kūrybingesnė ir turtingesnė nei atsibudimo momento vidinė logika. Sapnų turinys nėra atsitiktinė ar beprasmiška, kaip dažnai mus mėginama įtikinti. Iš tikrųjų sapnų turinys parenkamas pakankamai tikslingai iš mūsų galimybių neribotumo srities. Paprastas pavyzdys: savo sapne jūs pamatote automobilį. Kas nusprendė, ar tai bus naujas raudonas Ferrari, ar senas surūdijęs furgonas be stabdžių? Jūsų vidinis artistas ir gydytojas priima šį sprendimą. Jis tai padaro atsižvelgdamas į simbolinį tikslumą ir jo atitikimą kuriam nors jūsų asmenybės arba jūsų gyvenimo aspektui.

Visos sapnų detalės yra rūpestingai parenkamos, jos atspindi jūsų asmenybės aspektus ir turi išorinę reikšmę. Galbūt šiandien gatvėje jūs matėte raudoną Ferrari. Tačiau Ferrari taip pat atspindi kažkokią jūsų minčių ar asmenybės išraišką, taigi jūsų pasąmonė tai atkūrė sapnuose.

Sapnų simboliai neturi aiškių teigiamų arba neigiamų reikšmių. Raudonas Ferrari gali reikšti valdžią, galią, aukštas vertybes, greitį, statusą, sėkmę, įvaizdį, arba lygiai taip jis gali reikšti pyktį, švaistūniškumą, neatodairiškumą ir t.t. Tikroji sapno reikšmė yra ta, kuri atitinka jus ir jūsų gyvenimą šiuo momentu. Tas pats vaizdinys gali reikšti skirtingus dalykus skirtingais jūsų gyvenimo etapais arba skirtinguose sapnų kontekstuose. Ar jūs šiuo Ferrari leidžiatės į smagią kelionę? Esate įklimpę purve? Ar jūs jį pastatėte gatvėje? Įsirėžėte į medį? Skrendate juo siauromis gatvelėmis? Kas jį vairuoja ir kur jūs vykstate? Tačiau būtina atminti, kad ir sapnų kontekstai neturi griežtai teigiamos arba neigiamos reikšmės.

Pamėginkite atrasti savo vidinę tiesą – tiek sapnuose, tiek ir realiame gyvenime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją