Už tai, kad EUROSAI vykdomojoje taryboje trejus metus J.Liaučius atstovautų Baltijos regiono valstybėms ir Lenkijai, balsavo Maskvoje vykusio 5-ojo tarptautinio aukščiausiųjų Europos audito institucijų kongreso nariai.

Pasak J. Liaučiaus, jis atstovaus Baltijos regiono šalims, Lenkijai, ypač reguliuojant kai kurių mokymo programų veiklą šioje institucijoje.

Į EUROSAI valdžios organą Valstybės kontrolės vadovas buvo išrinktas atsižvelgiant į šios institucijos indėlį rengiantis stojimui į Europos Sąjungą, jos iniciatyvumą bei aktyvų dalyvavimą tarptautinėje veikloje.

J.Liaučius aukščiausiųjų Europos audito institucijų vykdomojoje taryboje pakeitė Estijos atstovą, vietoj Jungtinės Karalystės buvo išrinkta Italija. EUROSAI valdymo organo nariai yra renkami regioniniu principu - kad kuo geriau būtų atstovaujami įvairūs Europos regionai.

Lietuvoje viešintis Lenkijos aukščiausių kontrolės rūmų prezidentas Miroslavas Sekula (Miroslaw Sekula) pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje pasidžiaugė J.Liaučiaus išrinkimu EUROSAI vykdomosios tarybos nariu ir pabrėžė kontrolierių tobulinimo bei mokymo svarbą.

M.Sekula (Miroslaw Sekula) yra patenkintas bendradarbiavimu su Lietuvos Valstybės kontrolės įstaiga, ypač aplinkos apsaugos, viešųjų lėšų kontrolės srityje. Pasak svečio, tai galėtų būti pavyzdys ir kitoms mūsų valstybių institucijoms,

kaip reikia realizuoti tokią partnerystę. Valstybės kontrolės vadovas J.Liaučius tikisi, kad jau turima patirtis bendruose audituose aplinkos apsaugos srityje išsiplės į konkrečius, paralelius auditus NATO bendrų pajėgų finansavimo, pensijų reformų ir kitų sričių.

Pirmadienį M.Sekula Seime susitiko su Seimo Pirmininko pirmuoju pavaduotoju Česlovu Juršėnu, Biudžeto ir finansų komiteto vadovais.

Č. Juršėnas žadėjo inicijuoti, kad Lietuvos ir Lenkijos Seimo narių Asamblėja aptartų viešųjų finansų kontrolės klausimą, abiejų šalių kontrolės įstaigų bendradarbiavimą.