Pasak vietinės spaudos, 145 spalio 1 dieną pasibaigusių Sidnėjaus olimpinių žaidynių dalyvių bei svečių vizų galiojimo laikas Australijoje baigėsi spalio 31 dienos vidurdienį ir jie šalyje šiuo metu yra neteisėtai. 35 iš šių 145 asmenų oficialiai kreipėsi į vietinę valdžią prašydami politinio prieglobsčio.

Tarp asmenų, pageidaujančių politinio prieglobsčio šiose šalyje, yra keturi Gruzijos ir du Rusijos sportininkai. Šiame sąraše nėra nė vieno Kubos atstovo.

Daugiausiai asmenų - 14 - yra iš Didžiosios Britanijos, 13 - iš Kanados, 2 - iš Japonijos.

Nėra tikslių duomenų, ar absoliučiai visi besiprašantieji politinio prieglobsčio yra sportininkai. Tarp jų gali būti treneriai, žurnalistai, ar kiti žaidynėse dalyvavę pareigūnai.

"Lapkričio 3 dienos duomenimis, šalyje neteisėtai vieši 145 asmenys, likę po olimpiados", pareiškė šalies imigracijos ministras Philipas Ruddockas (Filipas Rudokas). Pasak jo, apie 20 prašymų suteikti politinį prieglobstį Australijos valdžia jau atmetė. Likusieji prašymai svarstomi.

62 Australijoje likusių užsienio asmenų buvimo vieta iki šiol nežinoma ir tai kelia didžiausią rūpestį vietos valdžios atstovams.

Po 1996 metų Atlantos žaidynių Jungtinėse Valstijose politinio prieglobsčio pasiprašė apie 200 asmenų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją