Tačiau rašinyje sakoma, kad šie žvalgybiniai duomenys nebuvo perduoti Federaliniam tyrimų biurui (FTB). Tuo tarpu ši agentūra dabar teigia, jog jeigu būtų turėjusį šią informaciją, jo agentai būtų galėję išaiškinti teroristų sąmokslą.

CŽV atsisakė komentuoti žurnalo pranešimą.

"Newsweek" rašo, kad CŽV sužinojo apie vieną minėtų teroristų, Nawafą Alhazmi, praėjus kelioms dienoms po jo dalyvavimo slaptame Osamos bin Ladeno organizacijos "Al Qaeda" veiklos planavimo posėdyje, kuris 2000 metų sausio mėnesį įvyko Malaizijoje.

Agentai taip pat sužinojo, jog kitas šių teroristų, Khalidas Almihdharas tuo metu jau buvo gavęs daugkartinio įvažiavimo vizą, kuri jam leido nevaržomai atvykti ir išvykti iš JAV.

Žurnale rašoma, kad CŽV su šia informacija nieko nedarė - nepranešė nei FTB, kuri galėjo susekti abu įtariamuosius, nei Imigracijos ir natūralizacijos tarnybai, kuri galėjo sulaikyti juos prie sienos.

Tuo tarpu praėjus vieneriems metams ir devyniems mėnesiams, kai CŽV nustatė, jog šie asmenys susiję su tarptautiniu terorizmu, N.Alhazmi ir K.Almihdharas nesislėpdami tebegyveno Jungtinėse Valstijose, rašo "Newsweek". Nepakeitę savo pavardžių, jie gavo vairuotojo teises, atsidarė bankų sąskaitas ir užsirašė mokytis į lakūnų mokyklą.

Pasak laikraščio, rugsėjo 11 dieną jie įlipo į vieną keturių vėliau užgrobtų keleivinių lėktuvų - bendrovės "American Airlines" 77-ąjį reisą - kuris buvo nukreiptas į Pentagoną.

Nenorėjęs skelbti pavardės JAV žvalgybos atstovas "Reuters" sakė, kad dabar bepigu spėlioti, kas būtų buvę, jeigu informacija apie N.Alhazmi ir K.Almidharą būtų panaudota.

Iš tiesų "net ir pasitelkus vaizduotę, nebuvo aišku, nei kas šie asmenys yra, nei kad jie palaiko ryšius su "Al Qaeda", - sakė atstovas. Tik 2000 metų spalio mėnesį Jemene mirtininkų surengtas išpuolis prieš JAV karinį laivą "USS Cole" suteikė mums "papildomos įžvalgos", - sakė atstovas.