Arbūzų kompotas



Jums reikės:

400-500 g arbūzo minkštimo,
500 ml vandens,
1 stiklinės cukraus,
1 arbat.šaukštelio citrinų sulčių.

Arbūzo minkštimą supjaustykite kubeliais. Puode pakaitinkite vandenį ir jame ištirpinkite cukrų ir pagardinkite citrinos sultimis. Sirupą užvirinkite, nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite, suberkite arbūzų kubelius. Padėkite į šaldytuvą 8-12 valandų. Gerkite atšaldytą.

Vaisių salotos arbūzo puselėje

Jums reikės:

1 stambaus arbūzo,
įvairiausių vaisių ir uogų,
3 valg. šaukštų medaus,
5 lašų citrinų sulčių.

Arbūzą perpjaukite pusiau. Išskobkite jo minkštimą ir, iškrapštę sėklas, supjaustykite smulkiais kubeliais. Patiekalas atrodys ypatingai netikėtai, jei minkštimą išskobsite ledams skirtu šaukšteliu - taip, kad gautųsi rutuliukai.

Sumaišykite arbūzo minkštimą su vaisiais ir uogomis ir sudėkite į tuščiavidures arbūzo puses. Inde ištirpinkite medų su citrinų sultimis, pakaitinkite ir papildomai įpilkite vandens (ne daugiau 0,75 stiklinės). Du kartus sirupą užvirinkite, atvėsinkite ir apliekite juo vaisių salotas. Šviežumo patiekalui suteiks mėtos lapeliai, o išpuoselėtą skonį – kapoti riešutai.

Arbūzo kriušonas

Jums reikės:

1-1,5 kg arbūzo,
2 stiklinių pusiau saldaus baltojo ar rožinio vyno,
2 stiklinių nesaldaus gazuoto mineralinio vandens,
malto cinamono, gvazdikėlių, tarkuoto muskato riešuto pagal skonį.

Arbūzo minkštimą išvalykite nuo sėklų ir išspauskite sultis. Atskirame inde įkaitinkite vyną su prieskoniais, atvėsinkite ir praskieskite mineraliniu vandeniu. Sumaišykite su arbūzų sultimis, atšaldykite ir patiekite į stalą.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją