Visuomeninė televizija ARD ir komercinė televizijos stotis SAT1 likus kelioms valandoms iki čempionato atidarymo nesusitarė su transliacijos teisių savininke "KirchMedia" dėl skaitmeninės transliacijos per palydovą.

Susitarti nepavyko pirmiausia dėl užsienio televizijos stočių reikalavimų sumokėti kompensacijas, jei tik Vokietijai skirtos transliacijos kartais būtų matomos ir jų šalių teritorijoje.

Latvijos futbolo mėgėjai negalės stebėti pasaulio čempionato rungtynių nei per šios šalies kanalus, nei per kabelinę televiziją.

Visas futbolo čempionato rungtynes tiesiogiai arba jų įrašus rodys Rusijos televizijos kanalai ORT ir RTR, kurių laidas per kabelinę televiziją galima matyti visoje Latvijos teritorijoje.

Bet ORT ir RTR retransliuotojai neturi teisės rodyti čempionato rungtynių Latvijoje, todėl kabelinių tinklų abonentai vietoj futbolo galės pasižiūrėti vaidybinių filmų ir pramoginių laidų.

Latvija yra viena iš 11-os šalių, kurios netransliuos čempionato rungtynių.

Stebėti varžybų nebegalės Baltarusijos, Kirgizijos, Moldovos, Nauru, Filipinų, Saliamono salų, Tadžikistano, Turkmėnistano, Uzbekistano ir Vanuatu gyventojai.