Numatyta, kad ūkininkas galės kurti sodybą, kai jam nuosavybės teise priklausančios žemės ūkio paskirties žemės plotas viename ūkyje yra ne mažesnis kaip 1 ha ir kai jo pajamos iš žemės ūkio veiklos sudaro ne mažiau kaip 50 proc. visų per metus iš verslo gautų pajamų, praneša Vyriausybės spaudos tarnyba.

Konstatuota, jog spartesnei žemės ūkio raidai itin trukdo mažas vidutinis ūkio dydis ir didelis smulkių nekonkurencingų ūkių skaičius.

Dirbtinai skaidomi ūkininkų ūkiai į 10-20 arų sklypus, juose nevykdoma žemės ūkio veikla ir stichiškai formuojami gyvenamųjų namų kvartalai, nesprendžiamos inžinerinių tinklų, infrastruktūros įrengimo, socialinės, aplinkosauginės ir kitos problemos. Todėl nesiformuoja tik ekonomiškai pagrįsti ir konkurencingi ūkiai, išlaikant kraštovaizdžiui būdingą tradicinį vienkieminį užstatymą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją