"Mes vis dar laukiame atsakymo iš latvių į mūsų pateiktus paskutinius siūlymus dėl susitarimo formuluotės", - BNS sakė "Mažeikių naftos" Komunikacijos tarnybos viršininkas Tadas Augustauskas.

"Mažeikių nafta" ir La tvijos jūrų aplinkos administracija jau daugiau nei metus derasi dėl kompensacijos dydžio. Balandžio pradžioje buvo paskelbta, kad šalys tikisi sutartį pasirašyti gegužės pradžioje.

Iš pradžių "Mažeikių nafta" siūlė Latvijai sumokėti 10 tūkst. dolerių (40 tūkst. litų), tuo tarpu Latvija reikalavo 62 tūkst. latų (385 tūkst. litų). Pernai gruodį Latvija sutiko su "Mažeikių naftos" pasiūlyta kompromisine kompensacijos suma - 40 tūkst. JAV dolerių (apie 148 tūkst. litų).

2001-ųjų kovo 6 dieną pumpuojant naftą už kelių kilometrų nuo Lietuvos-Latvijos sienos esančiame Būtingės terminale, trūko žarna ir į jūrą išsiliejo 2,94 tonos naftos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją