Aksioma


Paplitusi nuomonė, kad visų moterų seksualumas prabunda tuo pačiu metu, sulaukus 28-30 metų. Toks seksualinis pakilimas išsilaiko maždaug 15 metų. Po 45-erių aistros pamažu atšąla.

Iš tikrųjų, amerikiečių mokslininkai nustatė, kad trisdešimtmetės yra aktyvesnės, nes prasideda moters seksualinio suklestėjimo tarpsnis. Seksualinį pasitenkinimą jos patiria 3 kartus dažniau negu iki tol. Moteriai įkopus į ketvirtą dešimtmetį gyvenimas visais atžvilgiais darosi įdomesnis. Tokia yra aksioma, bet kiekviena aksioma turi išimčių.

Ankstyvosios

Yra vadinamasis ankstyvasis moterų tipas. 10-12 metų mergaitės pradeda domėtis skirtingų lyčių santykiais, tyrinėja savo kūną... Lytiškai santykiauti jos pradeda gana anksti. Sulaukusios pilnametystės, jos žino apie „tai“ žymiai daugiau negu jų bendraamžės. Šios moterys lytiškai subręsta dešimčia metų anksčiau ir ilgai „neperdega“ - būna aistringos visą gyvenimą.

Vokiečių mokslininkai tvirtina, kad moterų vampų gana daug: kas trečia 17-19 metų mergina reguliariai patiria seksualinį pasitenkinimą ir gali net keletą kartų iš eilės „finišuoti“... Mokslininkai mano, kad ateityje tokių moterų bus daugiau, nes moterų seksualumas „jaunėja“. Damos anksčiau pradės lytinį gyvenimą, bus aktyvesnės...

Vidutiniokės

Yra dar viena moterų grupė, kurią būtų galima pavadinti vidutinio ankstyvumo. Šios moterys pradeda skleistis 16-17 metų, o sulaukusios dvidešimties metų greitai perpranta „švelnios aistros mokslą“. Dauguma iš jų jau pirmaisiais lytinio gyvenimo metais patiria seksualinį pasitenkinimą. Šios grupės moterų nepavadinsi nei per karštomis, nei per šaltomis. Tiesiog jų seksualumas pasiekia kulminaciją žymiai anksčiau.

Dar vienas mitas...

Specialistai paneigė dar vieną mitą, kad moterims po 50-ies terūpi daržo lysvės ir anūkai. Koks čia seksas! Bet seksologai žino nemažai pavyzdžių, kai 55-60 metų sulaukusios damos per savaitę mylisi 2-3 kartus ir nuolatos patiria seksualinį pasitenkinimą. Kodėl gi ne? Tik dabar moterys gali visiškai atsipalaiduoti: vaikai užauginti, nebegresia nepageidautinas nėštumas ir t.t.