Viešas nacių simbolikos demonstravimas ne juokais papiktino žydų bendruomenės vadovus.

„Gal kas nors tokiu būdu bandė juokauti, tačiau tai labai nevykęs humoras“, – L.T. sakė Lietuvos žydų bendruomenės vadovas Simonas Alperavičius.

Kauno žydų bendruomenės vadovas Gercas Žakas reagavo dar griežčiau. Jis sakė artimiausiu metu ketinantis kreiptis į Valstybės saugumo departamentą, prašyti, kad būtų išaiškinti provokaci-jos organizatoriai.

Švenčia fiurerio gimtadienius

Tai ne pirmas kartas, kai Kauno centre įsikūrusiame alaus bare „Fortas“ plazda nacių vėliavos.

Šioje aludėje taip pat švenčiami A.Hitlerio gimtadieniai.

„Tai nebuvo svastikos garbinimas, tiesiog tai yra istorija ir mes nieko nepakeisime. O A.Hitlerio gimtadienis buvo surengtas baro viduje“, – L.T. teigė alaus baro „Fortas“ direktorės pavaduotoja Neringa Kamerskaitė.

Politikai pasipiktino

Tačiau šie žodžiai nenuramino politikų. L.T. kalbinti politikai sutartinai teigė, jog nacių simbolikos demonstravimas, – šlovės valstybei ir Kauno miestui nedarantis išsišokimas.

„Manau, kad Kauno valdžia turėtų griežtai reaguoti, nes šie dalykai mieste įsikūrusiame bare vyksta jau ne pirmą kartą“, – L.T. sakė parlamentarė Violeta Boreikienė.

Kaune išrinktas parlamentaras Kazys Starkevičius nacių vėliavos demonstravimą pavadino šiukščiu pasityčiojimu iš holokausto aukų, ragino Kauno vadovus reaguoti itin principingai. „Tiek svastikos, tiek ir raudonos žvaigždės demonstravimas yra ne kas kita, kaip tik druskos pylimas ant žaizdų. Šie simboliai mūsų tautai atnešė labai daug kančių, negalima jų paversti humoru“, – sakė K.Starkevičius.

Kauno mero pirmasis pavaduotojas teigė, jog savivaldybėje bus svarstoma, kaip reaguoti į šį akibrokštą. Tačiau kai kurie L.T. kalbinti žmonės tikino, kad jeigu politikai taip preciziškai reaguoja į nacių simboliką, kodėl jie nereaguoja į tai, kad daugelyje vietų Lietuvoje pardavinėjama sovietinė simbolika, marškinėlius su sovietiniu pjautuvu ir kūju dėvintys asmenys taip pat visiškai nebaudžiami.