"Nuoširdžiai tikiuosi, kad šis Pasaulio futbolo čempionatas prisidės prie taikos Korėjos pusiasalyje ir visame pasaulyje, taip pat - pasitarnaus saugumui ir visų žmonių tarpusavio sutarimui", - sakydamas specialią kalbą Seule kalbėjo 2000-ųjų Nobelio taikos premijos laureatas.

Per ceremoniją, kuri buvo surengta čempionato atidarymo ir pirmųjų rungtynių išvakarėse, Kim Dae-jungas šį čempionatą p askyrėtaikai ir sutarimui savo šalyje, kuri formaliai tebekariauja su Šiaurės Korėja, nors nuo 1950-1953-iųjų karo praėjo 49 metai.

"Taikos ir sutarimo žinia yra itin aktuali, nes Pasaulio futbolo čempionatas rengiamas šalyje, kuri XXI amžiuje, net pasibaigus šaltajam karui, tebėra padalyta", - sakė jis.

Susitikęs su neseniai perrinktu FIFA prezidentu Seppu Blatteriu ir kitais šios pasaulinės futbolo organizacijos pareigūnais, Kim Dae-jungas išreiškė viltį, kad pirmą kartą Azijoje rengiamas pasaulio čempionatas taip pat padės pagerinti kartais įtemptus jo šalies santykius su Japonija. Pasaulio futbolo čempionatą, kuris vyks nuo gegužės 31 dienos iki birželio 30-osios, rengia abi šios šalys.

Prezidentas pakartojo Pietų Korėjos įsipareigojimą užtikrinti visų čempionato dalyvių saugumą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją