Pasaulio čempionų titulą ginatys Prancūzijos futbolininkai laikomi šio mačo favoritais. Trenerio Rogerio Lemerro (Rože Lemero) auklėtiniai pirmauja FIFA klasifikacijoje, o Senegalo rinktinė, kurią treniruoja prancūzas Bruno Metsu, FIFA reitinge užima 42-ąją poziciją.

Patyrusi Prancūzijos komanda, kurios amžiaus vidurkis šiame čempionate 28,26 m., finaliniame pasaulio čempionate žais dešimtąjį kartą ir gins prieš ketverius metus iškovotą vienintelį čempionų titulą. Senegalo vienuolikei, kurios vidutinis žaidėjų amžius 25 metai, tai bus debiutas pasaulio čempionatuose.

Beje, tai bus ir pirmosios rungtynės tarp Prancūzijos ir Senegalo rinktinių.

Labiausiai patyręs Prancūzijos komandos gynėjas Marcelis Desaily (Marselis Desaily), rinktinėje jau žaidė 94 rungtynes ir jau šiame čempionate gali gali patekti į garbingų futbolininkų klubą, kurie savo šalių nacionalinėms rungtynėms atstovavo po 100 ir daugiau kartų.

Labiausiai patyręs Senegalo ekipos narys - vartininkas Oumaras Diallo, rinktinės sudėtyje žaidęs 42 oficialias rungtynes.

Rungtynėms teisėjaus Jungtinių Arabų Emiratų arbitras Ali Mohamed Bujsaimas. Būtent Ali Mohamedas Bujsaimas tapo pirmuoju aikštės teisėju sustabdžiusiu rungtynes anksčiau laiko, kai pasaulio čempionatuose buvo įvesta "auksinio įvarčio" taisyklė: 1998 metų čempionato antrajame etape rungtynės tarp Prancūzijos ir Paragvajaus komandų buvo nutrauktos 113 minutę, kai prancūzas Laurentas Blancas (Lorenas Blanas) įmušė įvartį per pratęsimą. Vėliau tokie įvarčiai buvo vadinami "auksiniais" arba "greitosio mirties" įvarčiais.

Įdomus faktas, kad net 21-as iš 23-jų Senegalo rinktinės žaidėjų rungtyniauja Prancūzijos klubuose, kai Prancūzijos komandoje tik penki žaidėjai rungtyniauja savo šalies nacionaliniame čempionate.

Prancūzijos vienuolikės saugas Patrickas Vieira (Patrikas Vieira) gimė Senegale, o Senegalo rinktinės treneris Bruno Metsu yra kilęs iš Prancūzijos.

Penktadienio rungtynės bus pirmosios iš 64-ų pasaulio futbolo čempionato rungtynių maratono.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją