Nelaimė gali nutikti tada, kai riedžio greičio ribotuvas palenkiamas atgal norint sulėtinti jo greitį ir važiuotojas nulipa bei netrukus vėl užlipa ant asmeninio transporterio.

Elektriniai dviračiai automatiškai išlaiko pusiausvyrą bei išvysto apie trisdešimties kilometrų per valandą greitį.

Riedžius gaminanti JAV bendrovė "Segway Inc." praneša apie savanoriško gaminių grąžinimo galimybę, kad būtų galima atnaujinti jų programinę įrangą. Riedžių savininkai turėtų kreiptis į platintoją savo šalyje, kad sužinotų, kaip pasinaudoti galimybe nemokamai atnaujinti programinę įrangą. Pranešama, kad atnaujinimas atliekamas nekeičiant techninės įrangos.

Savanoriško grąžinimo iniciatyva taikoma visiems iki šios dienos parduotiems "Segway PT" riedžiams, įskaitant "Segway PT" asmeninių transporterių "i" seriją, "e" seriją, "p" seriją, XT, GT ir "i2" modelius. Tačiau ši grąžinimo iniciatyva nėra taikoma "Segway" "x2" modeliui. Nuo penktadienio visuose naujuose iš bendrovės "Segway Inc." gamybos fabriko išsiunčiamuose "Segway" "i2" modeliuose atnaujinimas jau bus įdiegtas.

Riedžius Lietuvoje populiarina sostinės meras Artūras Zuokas, darbą dažnai pasiekiantis šiuo elektriniu dviračiu. Meras žurnalistams yra pasakojęs, kad kelią iš savo namų Užupyje į darbą įveikia per 8 minutes. A. Zuokas riedžio nenuomoja, o įsigijo pats. Vidutinė riedžio kaina siekia apie 20 tūkstančių litų.

Vasarą dviem riedžiais, aprūpintais užrašais “Policija”, skiriamaisiais ženklais ir nedideliais švyturėliais bei sirenomis, Palangos gatvėmis patruliavo policininkai. Sostinės įmonė "Supersegway" siūlo išsinuomoti 8 riedžius. Valanda pasivažinėjimo kainuoja 80 litų.

Didžiojoje Britanijoje šia transporto priemone naudotis viešose vietose rugpjūti uždrausta. Šalies Transporto ministerija netgi išleido specialų taisyklių rinkinį kaip naudotis naujais riedžiais. Čia atskirai paminėta, kad minėti įrenginiai neatitinka europietiškų saugumo reikalavimų. Vienintelė vieta, kur Didžiojoje Britanijoje galima pasivažinėti riedžiu, - privati valda.

Prancūzijoje, Ispanijoje ir didžiojoje JAV dalyje važinėtis riedžiais galima šaligatviais, o Austrijoje ir Nyderlanduose – specialiais dviračių takais. Italijoje ir Prancūzijoje elektriniu vežimėliu negalima riedėti didesniu nei 6 kilometrų per valandą greičiu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją