Tokį sprendimą priėmė Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas, išnagrinėjęs RRT skundą.

Tai jau antra bauda, šią savaitę paskirta "Lietuvos telekomo" vadovui - pirmadienį T.Paarmai taip pat buvo skirta 375 litų bauda už atsisakymą pateikti RRT informaciją, pagrindžiančią pokalbių taksofonu tarifų didinimą nuo 2003 metų pradžios.

RRT teigimu, "Lietuvos telekomas", neinformavęs tarnybos, 2001 metais nutraukė telekomunikacijų paslaugų teikimą Varėnos rajone, Vilkiautinio kaime, o vėliau nevykdė RRT reikalavimo atnaujinti paslaugų teikimą.

Abiejose bylose T.Paarmai taikomas Administracinių teisės pažeidimų kodekso 153-4 straipsnis dėl telekomunikacijų veiklos licencijų ir leidimų sąlygų pažeidimo.

Pagal šį straipsnį bendrovių vadovams galima skirti 250-500 litų baudą. Antrąkart padarytas toks pat pažeidimas užtraukia 1 tūkst. - 2 tūkst. litų baudą.

"Lietuvos telekomo" atstovė spaudai Diana Ročienė BNS sakė, kad bendrovės vadovas nesutinka su tokiais teismo sprendimais ir žada pasinaudoti teise per 10 dienų juos apskųsti.

Telekomo vadovas šiemet jau nebe pirmą kartą bylinėjasi teisme - vasario pradžioje Vilniaus miesto pirmasis apylinkės teismas iš mobiliojo ryšio bendrovės "Tele2" T.Paarmos naudai priteisė 10 tūkst. litų už neteisėtą telekomo vadovo atvaizdo naudojimą "Tele2" reklamai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją