"Mes atidžiai stebime teroristų organizacijas ir galimus teroristų mėginimus įvažiuoti į šalį", - sakė ministras.

Pasak jo, vyriausybė taip pat stebi 2 902 neteisėtus imigrantus iš užsienio šalių, kurios įtariamos turinčios sąsajų su terorizmu. Užtikrindama saugumą, vyriausybė bendradarbiauja su 80-čia žvalgybos agentūrų iš 55 šalių.

Šį mėnesį JAV pranešė, kad Kuba, Iranas, Irakas, Libija, Šiaurės Korėja, Sudanas ir Sirija lieka jų sudarytame "terorizmą remiančių šalių sąraše", tuo sukeldamos šių šalių pasipiktinimą.

Trečiadienį Pietų Korėjos karinėse pajėgose buvo paskelbta aukšta parengtis, rengiantis penktadienį Seule prasidėsiančiai Pasaulio taurei.

Pietų Korėjos prezidentas Kim Dae-Jungas ir kitų užsienio šalių vadovai stebės iškilmingas rungtynes tarp čempionų titulą ginančių prancūzų ir Senegalo futbolininkų.

Didžiosios Britanijos policija pranešė, kad į Pietų Korėjos Pasaulio taurę buvo neleisti iš viso 1 007 įtariami Anglijos futbolo chuliganai - 10 kartų daugiau negu į Europos čempionatą, įvykusį prieš dvejus metus.

Pasak Britanijos policijos, jos pareigūnai budės oro uostuose bei uostuose, be to, jos sekliai budės Japonijos ir Pietų Korėjos gatvėse. Britų policininkai bendradarbiavo su Japonijos ir Pietų Korėjos policija, padėdami atskirti futbolo chuliganus nuo tikrų mėgėjų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją