Dalis verslininkų dėl organizacinių nesklandumų kaltina prastą Lietuvos diplomatų darbą, o pastarieji - verslininkus, trečiadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Pasak dienraščio, parodos dalyvius nemalonumai užklupo parodai jau įpusėjus. Prie stendų atėję Latvijos muitinės atstovai pareikalavo, kad būtų deklaruota viskas, kas atsivežta - pradedant rašikliais, lankstinukais ir kitais eksponatais.

"Parodoje mums pradėjo aiškinti, kad pagal Latvijoje galiojančią tvarką turime deklaruoti viską, ką atsivežėme. Ir tai daryti privalome kuo skubiau, kitaip turėsime nemalonumų", - sakė bendrovės "Lituanica" prezidentas Kęstutis Deltuva.

Pasak jo, tokio precedento nebuvo nė vienoje parodoje užsienyje. Latvijos muitininkai pretenzijas pareiškė 30 Lietuvos įmonių, kurios nebuvo deklaravusios savo prekių muitinėje. Problemų su muitininkais turėjo bendrovės "3 sezonai", "Klaipėdos kartonas", "Savingė", "Kretingos grūdai", "Garlita" ir kitos.

Verslininkai mano, kad iki galo savo darbo nepadarė ir už ekonomiką atsakingi Lietuvos diplomatai Latvijoje. Lietuvos ambasados Latvijoje patarėjas Ernestas Grabažis mano, kad dėl daugelio problemų, tarp kurių paminėtini ir nesusipratimai su muitininkais, kalti patys verslininkai.

"Labai daug bendrovių nepadarė "namų darbų" - nepranešė potencialiems interesantams apie savo atvykimą. Kiekvienam dalyviui buvo išsiųstos sąlygos. Problemų neturėjo pasinaudojusieji centralizuoto vežimo paslaugomis", - sakė E.Grabažis.

Tuo tarpu parodoje dalyvavę verslininkai mano, kad jei už biudžeto pinigus imamasi rengti parodą skambiu pavadinimu "Lietuvos eksportas", tai ir tinkamai pristatyti ją bei pasirūpinti jos populiarinimu turėtų tie, kas už ją atsakingi. Daugelis įmonių vadovų mano, kad ekonomine prasme renginys patyrė nesėkmę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją