"Žinome politinę ir ekonominę Lietuvos žemės ūkio svarbą. Lietuvos veterinarijoje pritaikytos visos naujovės, jų normos suderintos ir su Pasaulinės gyvūnų sveikatos organizacijos normomis ", - antradienį sesijoje teigė ši os organizacijos generalinis direktorius Bernard'as Vallat.

Pasaulinės gyvūnų sveikatos organizacijos generalinėje sesijoje, vykstančioje gegužės 26-31 dienomis, dalyvauja 162 pasaulio šalių veterinarijos tarnybų atstovai, pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Pasak B.Vallat, Lietuvos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos veikla bei laimėjimai turėtų būti pavyzdys visoms kitų šalių analogiškoms tarnyboms.

B.Vallat teigimu, yra pagirtinas Lietuvos Vyriausybės dėmesys veterinarijai, nes šalies prekių eksportas, įskaitant ir maisto bei ne maisto produktų, yra vienas iš valstybės galios, kontrolės ir gerovės įrodymų.

Teisę eksportuoti mėsą ir jos gaminius į ES turi trys Lietuvos mėsos perdirbimo įmonės. Nei Latvijos, nei Estijos įmonės tokios teisės neturi.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją