Trečią kartą per pastarąjį mėnesį Mokesčių inspekcijos pareigūnai priėmė 1999 metų turto ir pajamų deklaracijas. Jas Mokesčių inspekcijai reikia pateikti iki gegužės 1 dienos.

Pasak parlamentarų, auditoriaus Juozo Kabašinsko "pamokos" apie turto ir pajamų deklaravimą nenuėjo perniek. Kai kurie Seimo nariai BNS korespondentui sakė šiemet dar rūpestingiau užpildę mokesčių deklaravimo anketas.

Gruodžio pradžioje auditorius J. Kabašinskas paskelbė atradęs neaiškumų kelių dešimčių Seimo narių deklaracijose, kurių sutrumpini variantai yra skelbiami viešai.

Nagrinėdamas parlamentarų bei jų šeimų narių deklaracijas, auditorius nurodė sistemingus deklaracijų pildymo trūkumus, kurie gali būti vertinami kaip pažeidimai. J. Kabašinskas kritikavo Mokesčių inspekcijos vadovybę, taikiusią, jo teigimu, dvejopus standartus politikams ir eiliniams piliečiams.

Visuomenėje kilus diskusijai, buvo prieita išvada, jog turto ir pajamų deklaravimo reikalavimai yra netobuli ir turi būti taisomi.

BNS kalbinti parlamentarai sakė šiemet pildę nė kiek nepasikeitusias anketas, kurios, jų teigimu, sukuria vienodas kaip ir pernai prielaidas suklysti. Kiti parlamentarai nurodė ir daugiau neaiškumų anketose.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją