Tačiau kalba ne apie tai, o apie kokybiškai kitą jausmų būseną. "Ekstazinis seksas" - tai toks seksualinės praktikos lygmuo, kuris peržengia visas susijaudinimo ir orgazmo ribas ir netgi nepriklauso nuo jūsų tarpusavio veiksmų bei pastangų.

Tai atsitinka netikėtai...

Tokia būsena visada ateina netikėtai, kartais ji sutampa su orgazmu, bet tai nebūtinai turi būti taip. Kadangi šiuolaikiniams žmonėms tai nutinka gana retai, kokių nors šio pojūčio aprašymų mokslinėje literatūroje nerandame. Taigi, tenka pasinaudoti "patyrusiųjų" pasakojimais...

"Man pasirodė, kad mes su partneriu pasiekėme tokį artumo laipsnį, kad, susijungę į vieną visumą, pakylame virš savo kūnų, tarsi paliekame juos... Tą pojūtį labai sunku nusakyti žodžiais... Tai labiau panašu į tą aprašytą Budos būseną, kai įvyksta pilnas apsivalymas nuo savo troškimų. Mums gi beliko tik sutrikus klausinėti vienas kitą: "Ką tu jautei? Kas tai buvo?"

"Aš mylėjausi su savo vyru, pajutau keletą orgazmų vieną po kito. Bet netikėtai pasijutau be galo keistoje būsenoje, kurios negalima pavadinti paprasčiausiu orgazmu. man atrodė, kad tai truko keletą valandų, nors tai negalėjo trukti ilgiau kelių sekundžių. Paskui vyras man sakė, kad mano akys buvo pilnos kažkokio švytėjimo... Labiausiai tai priminė tą būseną, kai esi kitoje sąmonės pusėje..."

Dieviškumo banga

O štai kaip pergyvena šį pojūtį vyrai.

Kažkuriuo momentu savo stubure aš pajutau tokį dieviškos palaimos bangą, kad mane tarsi išmetė į visiškai kitą išmatavimą, kurį aš paskui galėjau apibūdinti tik vienu žodžiu: "kosmosas".

"Aš mačiau Dievą, Budą ir Alachą, ir tai buvo vienas bendras Dievo įvaizdis. Kai aš priartėjau prie orgazmo, staiga mane apakino ryški balta šviesa. Ji atsirado kažkur kryžkaulio srityje ir lėtai kilo stuburu aukštyn. Kai ji pagaliau sutvisko mano galvoje, pajutau orgazmą ir visiškai atsijungiau. kai vėliau paklausiau žmonos, ar jautė ką nors panašaus, ji papasakojo, kad visą tą laiką jai atrodė, tarsi ji pleventų virš savo kūno, pakilusi virš lovos maždaug 30 cm..."

Daugelis, pergyvenę šią neįprastą būseną, pažymėjo, kad matė ryškią šviesą arba vaizdus, girdėjo muziką ir visiškai realiai patyrė skrydžio pojūtį. Kai kas pajuto sukrečiantį susijungimą su visata. Ši dvasinė patirtis tokia individuali, kad aprašyti tipišką ekstazės momentą neįmanoma.

Puiku, tačiau nesuprantama

Ši sritis visiškai neištirta, todėl visus neįprastus pojūčius, lydinčius minėtą būseną, seksologai aiškina padidintu endorfinų "išmetimu" į kraują orgazmo metu, kurie ir padidina malonumo jausmą. Tačiau tai pergyvenusių žmonių pasakojimuose pabrėžiamas ne tik didelio malonumo jausmas... Mokslininkai tvirtina, kad ekstazė - tai kažkas tokio, kas jau nebekontroliuojama mūsų valios ir sąmonės. Tačiau čia jiems prieštarauja senovės religiniai ir moksliniai mokymai, pirmiausia kiniškas daosizmas ir indų tantros joga.

Seksas veda į kosmosą?

Dažnai klausiama, kodėl gi senovės indų šventyklose pavaizduotos visos įsivaizduojamos ir neįsivaizduojamos seksualinės pozos ir meilės akto momentai? Nejaugi žyniai norėjo parodyti liaudžiai, kaip galima patirti didesnį malonumą nuo intymaus suartėjimo? Vargu. Žynių tikslas buvo vienas - atvesti ateinančius į šventyklą žmones į susijungimą su aukštesnėmis jėgomis, ir jie žinojo, kad seksas - tai vienas iš būdų tam susijungimui pasiekti. Iš kitos pusės, tantrizmas moko, kaip tam tikrų pratimų pagalba pasiekti tą sąmonės ekstazės būseną, kada kuri gali padėti pakilti virš savo sąmonės.

Žinoma, jeigu jūs tik aklai išmoksite tantros pozas, vargu ar pasieksite norimą efektą. Juk tantrizmas reikalauja pakeisti visą pasaulėžiūrą. Taigi, pasiekti tobulybę meilėje nėra taip paprasta. Tačiau galime pasiguosti nors tuo, kad keliai į tai egzistuoja...

Tai, kad senovėje meilės aktui buvo priskiriama sakralinė reikšmė, neverta net ginčytis. Visose senovės religijose egzistavo šventos apeigos, kurių kulminacijoje įvykdavo sueitis. Šventas meilės aktas simbolizavo dviejų energijų - moteriškos ir vyriškos - susiliejimą, dviejų pradų, kurie sukūrė Pasaulį ir Visatą (Dangų ir Žemę daugelyje Europos tautų, Jin ir Jan daosizme ir t.t.) Tai galbūt verta į seksą žiūrėti jei ne su šventu nusižeminimu, tai su pagarba ir atsakomybe?

Nors dauguma patyrusiųjų tvirtina, kad ši palaiminga būsena atėjo netikėtai, visgi galima būtų visiškai atsakingai teigti, kad su atsitiktiniu partneriu vargu ar įmanoma pasiekti tokias viršūnes. Pilnas dvasinis artumas, pasitikėjimas vienas kitu, dvasinė harmonija - tai būtinos sąlygos, norint patirti kažką daugiau, nei įprastą orgazmą. "Jeigu vyras veržiasi į meilės sueitį, o moteris nėra tam nusiteikusi, vadinasi, nėra tarp jų širdžių harmonijos ir gyvenimo energija neprabus", - pabrėžiama daosizmo meilės traktate.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją