Pirmadienį didžiausia apyvarta pasižymėjo "Rokiškio sūrio" (ROKS) akcijos, kurių kaina išliko 28,01 lito taške, o apyvarta siekė beveik 39 tūkst. litų.

Atsižvelgus į tai, kad tokia nedidelė apyvarta buvo sukaupta atlikus net 30 sandorių kurių dauguma nesiekė nė 1 tūkst. litų galima teigti, kad dauguma jų buvo tiesioginio pobūdžio. Greičiausiai investuotojas ar investuotojai, gal net pati pieno bendrovė, supirkinėja savo akcijas iš smulkiųjų savininkų.

Oficialiame sąraše esančios bendrovės akcijas pirkti tiesioginiais sandoriais galima tiktai tada, kai sandoris viršija 40 tūkst. litų. Šiuo atveju pirkėjai pasinaudoja nepertraukiama prekyba ir iš anksto susitartų sandorių dėka supirkinėja akcijas iš itin smulkių investuotojų.

Šiandien visi sandoriai "Lisco Baltic Service" (LBS) akcijomis buvo sudaryti už akciją mokant po 0,39 lito, tuo tarpu apyvarta siekė 21,7 tūkst. litų.

Panašu į tai, kad keltų bendrovės akcijų kaina "įšals" ilgesniam laikui. LBS akcijų kaina žemiau tikrai neturėtų kristi, nes investuotojų optimizmą palaiko bendrovės planai pagerinti veiklos rezultatus per ateinančius šių metų ketvirčius, tuo tarpu kilimo tikimybė taip pat nėra didelė, nes šiuo metu susiformavusi didelė akcijų paklausa ties 0,4 lito riba.

Kitų bendrovių akcijos negalėjo pasigirti nei didesne apyvarta, nei sandorių skaičiumi. Galima pastebėti tai, kad likvidžiausių Baltijos šalių bendrovių akcijų sąraše "Baltic list" esančių "Lietuvos telekomo" (LTEL) akcijų apyvarta, kuri buvo sukaupta atlikus tris sandorius, tesiekė 7 tūkst. litų, tuo tarpu kaina smuktelėjo 0,8 proc. iki 1,29 lito.

Panašu į tai, kad nepagyvėjus prekybai ir rinkoje dalyvaujant tik itin smulkiems investuotojams telekomo akcijų kaina pamažu leisis žemyn.

JT finansų analitikas Marius Dubnikovas

Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia Finansų maklerio įmonė “Jūsų tarpininkas” (tel. 8-27 331676).

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją