Tad, kaip ir atrankos varžybose, 10-uoju numeriu pasaulio futbolo čempionate Japonijoje ir Pietų Korėjoje žais Argentinos rinktinės saugas Arielis Ortega. Iš pradžių jam buvo skirtas 23-čiasis numeris, o trečiajam Argentinos rinktinės vartininkui Robertui Bonanui - 24-asis.

Daugiausiai kartų Argentinai tarptautiniuose mačuose atstovavusio Diego Simeone vertinimu, Argentinos futbolo federacijai dėl šio draudimo reikėtų įteikti protestą.

Savo ruožtu Argentinos rinktinės saugas Juanas Sebastianas Veronas išreiškė nepasitenkinimą tuo, jog Japonijos valdžia nežada įleisti į šalį ir paties D.Maradonos, kuris ketino komentuoti pasaulio futbolo čempionatą Argentinos televizijai.

Japonijos įstatymai reikalauja, jog bet kuris asmuo, kada nors patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už narkotikus, turi būti nedelsiant deportuotas iš šalies.

D.Maradona praėjusio dešimtmečio pradžioje įsivėlė į kokaino skandalą Italijoje, o vėliau už narkotikų vartojimą buvo pašalintas iš 1994 metų pasaulio futbolo čempionato JAV. Futbolininkas dukart buvo diskvalifikuotas, o pastaruoju metu gydėsi Kuboje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją