Dešiniosioms partijoms atstovaujančių parlamentarų manymu, tai tęsia "sovietinės" erdvės atskyrimą nuo likusio pasaulio.

Seimo narys konservatorius Vytautas Landsbergis, komentuodamas Baltijos Asamblėjos parlamentarų grupės požiūrį, sakė, kad toks kvietimas yra tikrai provokacija. Jis pažymėjo, kaip praneša ELTA, kad šio renginio datos "yra iššaukiančiai parinktos".

Jaunimo sporto žaidynės, anot jo, numatytos pradėti birželio 14-ąją, mūsų tradiciškai minimą tragiškąją 1941 m. trėmimų į SSRS dieną. O iškilmingas atidarymas ir pats žaidynių vyksmas, pasak Baltijos Asamblėjos dalies delegacijos narių, sutaps su Baltijos valstybių okupacijos, kurią 1940 m. įvykdė SSRS, datomis.

Konservatorių partijos pirmininkas, Seimo narys V.Landsbergis pirmadienį spaudos konferencijoje pažymėjo, kad į Maskvą kviečiamas jaunimas tiktai iš buvusios Sovietų Sąjungos, tačiau kokių nors suomių ar lenkų jaunimo nereikia, nors tai irgi kaimyninės šalys.

Baltijos Asamblėjos konservatorių politinė grupė savo nuomonę dėl Maskvoje vyksiančių jaunimo sporto žaidynių išdėstė savaitgalį Vilniuje pasibaigusioje 20-ojoje Baltijos Asamblėjos sesijoje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją