Raja nuodus jam suleido į krūtinės ląstą. Skubiai atvykę medikai mėgino padėti, tačiau vyro gyvybės išgelbėti nebepavyko. "Jis veikiausiai mirė nuo sužalojimų sustojus širdžiai", - teigė vietos nardymo operatorius Steve`as Edmondsonas.

Dygliauodegės rajos uodegose turi kelis aštrius ir nuodingus dyglius, kuriais ginasi, jeigu jaučia pavojų. "(Jie) yra kaip durtuvai, kaip durtuvai ant rifo, - sakė Australijos filmų apie laukinę gamtą kūrėjas Davidas Irelandas. - Jeigu jie pataiko į gyvybiškai svarbius organus, tampa mirtini kaip durklas".

44 metų S.Irwinas žuvo po vandeniu prie Port Daglaso krantų filmuodamas vieną dokumentinį filmą.

S.Irwinas nardė prie savo valties netoli Bato rifo, esančio į šiaurės rytus nuo Port Daglaso. Greitosios pagalbos medikai sraigtasparniu atskrido į netoliese esančias Lou salas, iš kurių paėmė sužeistą S.Irwiną, tačiau pakeliui į ligoninę jis mirė, nurodė policija.

S.Irwinas išpopuliarėjo savo kvapą gniaužiančiais pasirodymais su pavojingais gyvūnais, tačiau 2004 metais buvo sukėlęs ir pasipiktinimą, kai savo Australijos zoologijos sode viena ranka maitino maistą gaudantį krokodilą, o kitoje rankoje visai netoli nuo keturių metrų roplio nasrų laikė savo vieno mėnesio sūnelį.

Tačiau S.Irwinas atkakliai gynė savo poelgį, kai per vieną interviu buvo paklaustas apie šį incidentą. "Kitą kartą elgsiuosi kitaip - įsitikinsiu, kad aplinkui nėra kamerų", - sakė jis. "Ir toliau auklėsiu savo ir pasaulio vaikus, kad jie neitų į vandenį, kur yra krokodilų", - tvirtino jis.

S.Irwinas taip pat sukūrė beveik 50 dokumentinių serijų apie krokodilų gaudymą, kurios buvo rodomos per kabelinę televiziją "Animal Planet" ir buvo žiūrimos visame pasaulyje.

Šių serijų filmavimas buvo nutrauktas, kai S.Irwinas susilaukė kritikos dėl minėto incidento su kūdikiu ir už tai, kad filmuodamas Antarktidoje trikdė banginių, ruonių ir pingvinų gyvenimą.

Chaki spalvos drabužiais vilkėdavęs S.Irwinas išgarsėjo bebaimiškai elgdamasis su laukiniais gyvūnais, įskaitant krokodilus ir gyvates. 2001 metais jis kartu su Eddie Murphy vaidino Holivudo komedijoje "Daktaras Dolitlis 2" ir dalyvavo tokiose JAV televizijos laidose kaip "The Tonight Show With Jay Leno".

S.Irwinas buvo vedęs ir susilaukė dviejų vaikų - Bindi Sue ir Bobo Clarence`o. Jo amerikietė žmona Terri (Teri) buvo jo verslo partnerė ir dažnai kartu su juo pasirodydavo televizijos laidose.

Pietiniame Australijos mieste Melburne gimęs S.Irwinas augo Kvinslende, kur jo tėvai turėjo nedidelį roplių parką, galiausiai atitekusį jam.

Jaunystėje S.Irwinas dirbo krokodilų medžiotoju ir už pinigus gyvenamuosiuose rajonuose gaudydavo žmonėms grėsmę keliančius krokodilus.

Australija iš karto apraudojo vieno garsiausių savo sūnų netektį - priblokšti radijo klausytojai ir televizijos žiūrovai skambino į laidas, reikšdami savo liūdesį ir negalėjimą patikėti jo žūtimi.

Australijos užsienio reikalų ministras Alexandras Downeris, kuris pernai S.Irwino zoologijos sode kartu su savo šeima fotografavosi oficialiam kalėdiniam sveikinimui, aukštino S.Irwiną, kuris prisidėdavo prie turizmo Australijoje propagavimo. "Ministras jį pažinojo, juo žavėjosi ir labai vertino viską, ką jis darė, populiarindamas Australiją užsienyje", - sakė atstovas spaudai.

Tuo tarpu Kvinslendo turizmo ministrė Margaret Keech savo žodžiais apibendrino Australijos reakciją į netikėtą S.Irwino mirtį. "Jis tiek daug nuveikė Australijai. Jo ilgėsis visas pasaulis", - sakė ji televizijai "Sky".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)