Priimat sprendimą dėl privalomo draudimo įvedimo buvo laukiama būsimo teigiamo impulso šalies ekonomikai. Draudikai kol kas neieškojo rizikingų investavimo krypčių ir stengėsi lėšas investuoti į Vyriausybės vertybinius popierius (VVP), pirmadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Analitikai neabejoja, kad po kurio laiko šalies ūkis pajus iš gyventojų surinktų lėšų poveikį. "Bus pagerintos ekonomikos augimo galimybės. Žinoma, stebuklų nebus, nes suma nėra didelė, tačiau ūkis pajus teigiamą poveikį", - sakė Finansų ministerijos Fiskalinės politikos departamento direktorius Rimantas Vaicenavičius.

Išskiriamas vienas būdas, kodėl ekonomika ateityje pajus ūgtelėjimą: draudimo bendrovių surinktos įmokos, investuojamos į VVP, didina jų paklausą ir mažina palūkanas, todėl atitinkamai smunka ir bankų išduodamų paskolų palūkanos.

"Dėl smukusių kreditų palūkanų įmonių išlaidos mažėja, didėja pelnas ir auga ekonomika. Bet svarbiausia - dėl surinktų įmokų įmokų pamažu plečiamas šalies finansinis sektorius, kuris dabar yra menkiausias Vidurio Europoje - tai mažina mūsų priklausomybę nuo užsienio finansavimo", - teigė R.Vaicenavičius.

"Hansa-LTB" Iždo departamento direktorius Marius Adomavičius tvirtino, kad finansų sektorius tikrai turėjo pajusti per 100 mln. litų injekciją. "Jei pasakyčiau, kad bankai nepajuto, būčiau neteisus. Vien per pastarąjį mėnesį palūkanos rinkoje nukrito apie 0,5 proc. ", - sakė M.Adomavičius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją