Vienintelė Lietuvoje informacinė pramoginė ryto laida - viena seniausių LTV laidų. Iš iki šiol eteryje rodomų lietuviškų programų ilgaamžiškumu ji nusileidžia tik „Panoramai“ ir „Dainų dainelei“.

Pirmasis „Labas rytas“ LTV eteryje pasirodė 1987 m. lapkričio 30 dieną, tuomet jį vedė Vytautas Kvietkauskas.

Šį, jubiliejinį LTV sezoną su žiūrovais ir toliau bendraus jau ketvirtus metus „Labą rytą“ vedantis Modestas Naudžius ir nuo Naujųjų metų laidoje pasirodžiusi Lavija Šurnaitė.

Jau trečią sezoną „Labas rytas“ Lietuvos vyturius pasitinka šūkiu „Kada beatsikeltumėte“. Tai reiškia, kad ryte įsijungę LTV žiūrovai visuomet sužinos naujausias žinias, galės susipažinti su spaudos naujienomis, išvysti įdomų pašnekovą ir pasikrauti energijos visai darbo dienai, rašoma LTV pranešime.

Laidos struktūra iš esmės nesikeis, „Labo ryto“ rengėjai žada ir naujovių. Kadangi net dvejus metus laidos redaktorė Ieva Žigaitė kiekvieną darbo dieną dalijo „Naudingus patarimus“, nesunku suskaičiuoti, kad žiūrovams įvairiausiomis temomis buvo „patarta“ apie 500 kartų!

Todėl šį sezoną I. Žigaitė žada susilaikyti nuo patarimų - ji rengs naują rubriką „Augintiniai“. Tai bus trijų krypčių pasakojimai apie gyvūnus: pažintys su retomis rūšimis ir veislėmis, rekomendacijos laikantiems populiariausius gyvūnėlius ir susitikimai su įžymybėmis, pametusiomis galvas dėl savo šuniukų, kačiukų, paukščiukų, žuvyčių ar driežiukų.

Taip pat nuo šio rudens „Labame ryte“ drauge su laidos vedėjais iš ekranų prabils ir visiems puikiai pažįstami legendinių animacinių filmų personažai. Rubrika vadinsis „Kalba herojai“ ir čia žiūrovai matys, ką vienu ar kitu klausimu galvoja Mikė Pūkuotukas, Karslonas ar Daktaras Aiskauda. Tai trumpi laidos intarpai, šmaikščiai sumontuoti iš galybės Lietuvos televizijos archyvuose esančių animacinių filmų ištraukų.

Šį sezoną laidoje pasirodys ir dar viena nauja rubrika - „Kalendorius“. Čia laidos redaktorė Inga Raižytė, pasinaudodama gausiais Lietuvos televizijos archyvais kasdien rengs pasakojimus apie kiekvienos dienos reikšmę Lietuvos ir pasaulio istorijai. „Kalendoriaus“ pasakojimuose drauge su archyviniais kadrais bus rodomi tos dienos herojai, įvykius ar datas komentuos istorikai.

Be šių naujienų „Labame ryte“ lieka „privalomi“ ryto atributai - žinios, orai, sportas, spauda, ekspertų komentarai, svečiai, reportažai, muzika ir žaidimai. Beje, vietoj ketvirtus metus antradieniais rengtos „Psichologijos eksperto“ rubrikos, nuo šio rudens pasirodys „Teisės eksperto“ skiltis, kur žinomi šalies teisės specialistai teiks nemokamas konsultacijas ir patars, kaip eiliniam piliečiui elgtis iškilus juridinėms problemoms. Teisės ekspertų laikas - antradienis, 6.50 val.

Pirmadieniais lieka visuomet aktuali ir visiems svarbi „Medicina“, trečiadieniais - „Vartotojų teisės“, ketvirtadieniais - nenuilstančios klimatologės, orų stebėtojos ir žinovės Audronės Galvonaitės orų prognozės ir „Įdomioji klimatologija“, penktadieniais - kino ekspertė Lolita Sutkaitienė ir „Kino naujienos“ bei Lietuvos kino teatrų naujienų apžvalga.

„Labas rytas“ – kiekvienos darbo dienos rytą nuo 6 iki 9 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją