Rungtynių pradžioje panevėžiečiai laimi pusantros minutės atkarpą 7:2, bet po trijų minučių jau 11:9 pirmauja "Žalgiris", žaidęs be trijų starto penketo žaidėjų - Tomo Masiulio, Johno White (Džono Vaito) ir Steve Woodbery (Stivo Vudberio).

"Panevėžio" krepšininkai, geriau sužaidę kėlinuko pabaigą laimi jį 25:18, o antrojo pradžioje padidina skirtumą iki 8 taškų - 28:20. Bet žalgiriečiai vėl laimi pustrečios minutės atkarpą 10:0 ir persveria rezultatą 30:28.

Nuo 16 rungtynių minutės svečiai vėl perima iniciatyvą ir 4-9 taškų persvara pirmauja iki ketvirtojo kėlinuko vidurio. Po puikaus Mindaugo Lukauskio perdavimo, efektingai ataką "iš viršaus" užbaigia Egidijus Stanislauskis ir 76:67 "Panevėžio" ekipos naudai.

Ir vis tik "Žalgiris" suranda savyje jėgų, vėl laimi žaidimo atkarpą 10:0 ir, likus 57 sekundėm iki rungtynių pabaigos, Kęstutis Marčiulionis persveria rezultatą 77:76.

Po 17 sekundžių Erikas Kučiauskas baudų metimais vėl persveria rezultatą. Tuo pat tritaškio nepataiko Donatas Slanina, suklysta K.Marčiulionis (viso "Žalgiris šiose rungtynėse suklydo net 22 kartus), o panevėžiečiai taikliai meta baudų metimus ir iškovoja pirmąją pergalę šių metų čempionate.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Mindaugas Lukauskis ir Erikas Kučiauskas, pelnę atitinkamai 26 ir 20 taškų. Pralaimėjusių komandoje Donatas Slanina pelnė 20 taškų.

LKL čempionai Vilniaus "Lietuvos ryto" krepšininkai rungtynes su Alytaus "Alitos" ekipa žaidė lengvai, atsipalaidavę ir jau pirmajame kėlinuke įgijo 9 taškų persvarą.

O kai trečiojo kėlinuko viduryje penktą kartą prasižengė svečių centro puolėjas Andrius Vyšniauskas, tapo aišku, kad vilniečiai, turintys galingą priekinę liniją iškovos pergalę.

Nedidelė intriga buvo likus iki rungtynių pabaigos 3 min. 20 sek., kai po dviejų Tomo Varnalio tritaškių skirtumas sumažėjo iki 8 taškų, bet sostinės krepšininkai susikaupė ir nugalėjo varžovus 91:79.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Kęstutis Šeštokas - 22 taškai ir Arvydas Macijauskas - 20 taškų, o Robetras Javtokas blokavo net 5 varžovų metimus. "Alitos" komandoje 20 taškų pelnė Saulius Kazevičius, po 15 Vaidas Stiga ir Svajūnas Airošius.

Beje net ir turėdami ūgio persvarą, vilniečiai sugebėjo pralaimėti kovą dėl atšokusių kamuolių 35:36.

Kitose dvejose rungtynėse pergales iškovojo aikščių šeimininkai: "Šiauliai" 87:76 nugalėjo Marijampolės "Kraitenę", o Klaipėdos "Neptūnas" 83:63 įveikė Kauno "Atleto-Policijos" krepšininkus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją