Gaminimo laikas: 35 min.

Marinuoti: 12 val.

Porcijoje: apie 570 kcal

(4 porcijos)



4 avienos pjausniai(maždaug po 225 g kiekvienas),
pusė citrinos,
svogūnas,
česnako skiltelė,
3 šakelės mėtų,
2 šaukštai alyvų aliejaus,
pipirų, druskos.

1. Citrinos žievelę nutarkuojame, sultis išspaudžiame. Česnaką ir svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Mėtas taip pat smulkiai supjaustome. Viską sumaišome, pagardiname pipirais.

2. Mėsą ištepame marinatu, sudedame į plokščią indą, pridengiame ir padedame 12 valandų pastovėti vėsiai.

3. Mėsą nuvarviname taip, kad skystis nutekėtų į atskirą indą. Kepame grilyje 15 minučių, kartkartėmis apversdami ir pašlakstydami marinatu. Prieš baigdami kepti, jei reikia, pasūdome.

4. Prieš tiekdami papuošiame mėtų lapeliais. Tinka tiekti su grilyje keptais pomidorais.