Gaminimo laikas: 3 val. 35 min.

Porcijoje: apie 370 kcal

(4 porcijos)



500 g kalakutienos krūtinėlės,
česnako skiltelė,
pusė ryšelio mairūnų,
200 ml sauso baltojo vyno,
2 šaukštai garstyčių,
žiupsnelis druskos,
pipirų,
8 maži pomidorai,
2 svogūnai,
obuolys,
8 alyvuogės be kauliukų,
5 šaukštai rapsų aliejaus.

1. Kalakutienos krūtinėles supjaustoma smulkiais gabaliukais. Česnaką ir mairūnus susmulkiname ir sumaišome su vynu, garstyčiomis, druska bei pipirais. Šiame mišinyje 3 valandas marinuojame mėsą.

2. Svogūnus supjaustome į 4 dalis. Obuolį nulupame, išpjauname šerdį ir supjaustome skiltelėmis. Mėsą išimame iš marinato ir nusausiname.

3. Pasmeigiame ant iešmų pomidorus, mėsos juosteles, alyvuoges, svogūnus, obuolius ir ištepame rapsų aliejumi. Kepame grilyje 15 minučių.

Skanaus!