Festivalio tikslas, kaip rašo Čikagoje leidžiamas lietuvių dienraštis "Draugas", - ne tik paminėti M.K.Čiurlionio jubiliejų, bet ir pasirūpinti, kad jo meno bei dvasinės idėjos kuo plačiau pasklistų Amerikoje. Festivalio metu bus pristatomas M.K.Čiurlionio muzikos, tapybos ir literatūrinis palikimas, sukakčiai skirti šių dienų dailininkų ir kompozitorių darbai, vaikų kūrinėliai.

Spalio 28 dieną Lemonte, Pasaulio lietuvių centre, atidaroma M.K.Čiurlionio jubiliejui skirta Amerikos lietuvių vaikų piešinių paroda - konkursas, vyks šeštadieninės mokyklos mokinių koncertas, kuriame, be jaunųjų pianistų, pasirodys Dariaus Polikaičio diriguojamas vaikų choras.

Lapkričio pradžioje Pasaulio lietuvių centre, taip pat Čiurlionio galerijoje Čikagoje bus atidaromos jubiliejui skirtų Amerikos lietuvių dailininkų darbų ir Čiurlionio paveikslų reprodukcijų parodos.

Čikagos kultūros centre vyks M.K.Čiurlionio jubiliejui skirtas muzikos ir poezijos vakaras. Įvairiose salėse M.K.Čiurlionio, taip pat specialiai šiai sukakčiai sukurtus Lietuvos kompozitorių - Remigijaus Merkelio, Mindaugo Urbaičio ir Vytauto Barkausko kūrinius atliks festivalio svečiai iš Lietuvos. Festivalio dienomis vyks menotyros konferencija, bus surengtas vaidinimas pagal M.K.Čiurlionio ir S.Kymantaitės - Čiurlionienės laiškus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją