Tyrime, kuriuo buvo siekiama išsiaiškinti daugiau nei 24 000 Vokietijoje gyvenančių žmonių pasitenkinimo gyvenimu lygį, taip pat buvo nagrinėjama, kaip žmonės prisitaiko prie teigiamų ar neigiamų gyvenimo įvykių. Rezultatai parodė, kad nors žmonių reakcija į tokius įvykius kaip vedybos būna stipri, po kiek laiko jie vėl grįžta į savo asmeninį „laimės tašką“.

„Kai kurie žmonės laimingesni už kitus, tai faktas. Ir jūs galite daryti tai, kas jus padarys laimingesnį, tačiau tai nebus tokie dalykai kaip vedybos“, - sako psichologijos profesorius Edas Dieneris.

„Jei tapsite itin laimingi, netrukus vėl grįšite į vidutinį (laimės) lygį“, - aiškina E.Dieneris. „Žmonės negali būti labai laimingi visą laiką“.

Tyrimo rezultatai parodė, kad nors iškart po vedybų laimės lygis padidėjo, tačiau greitai vėl grįžo į normalų. Kita vertus, kai nutinka kažkas blogo, pirminė reakcija būna neigiama, tačiau žmogus greitai atsigauna. Tyrimas parodė, kad maždaug po penkerių metų net našliai ir našlės grįžta į tą laimės lygį, kuris buvo jiems gyvenant su sutuoktiniais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją