Išvakarėse Glazgo Hempdeno parko stadione Madrido "Real" 2:1 įveikė Leverkuzeno "Bayer".

Prie Sibelės fontano lazdomis apsiginklavę policininkai puolė sirgalius, kurie mėtė į juos akmenis ir butelius. Šioje vietoje "Real" garbintojai tradiciškai švenčia savo numylėtinių pergales.

Per riaušes sužeista apie 104 žmonės, iš jų 22 policijos karininkai, 24 nugabenti į ligonines.

Pergalės šventė prasidėjo linksmai ir taikiai - signalizuodami automobilių sirenomis, šaudydami fejerverkus, miesto centrą užplūdo džiugiai nusiteikę madridiečiai.

Tačiau netrukus kai kurie jų ėmė mėtyti akmenis, butelius, kas po ranka pasitaikė, į tūkstančius policininkų, kurie buvo sutelkti siekiant išvengti smurtinių neramumų, kaip buvo po "Real" klubo pergalių Čempionų lygoje 1998 ir 2000 metais.

Kai kurie aistruoliai vartė šiukšlių dėžes. Policija į neramuolius ėmė šaudyti guminėmis kulkomis.

Greitosios pagalbos mašinos vežė sužeistuosius iš centro, čia kai kurios gatvės buvo nusėtos stiklo šukėmis, kai kuriems automobiliams išdaužyti langai.

Policija palengva išstūmė riaušininkus iš miesto centro. Šventiška nuotaika vėl viešpataus vėliau ketvirtadienį, kai iš Glazgo grįš žaidėjai su laimėtais trofėjais, kuriuos jie norės parodyti sirgaliams.

Madrido "Realui" pergalę lėmė Raulio (Raul) ir Zinedino Zidano (Zinedine Zidane) įvarčiai. Sirgaliai pažymėjo, kad pergalė laimėta šv.Izidoriaus (San Isidro) dieną - šis šventasis yra Madrido globėjas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją