Kad organizmas nepritrūktų vandens:


kasdien išgerkite po 2l skysčių (geriausiai tiks natūralus mineralinis vanduo),

kuo mažiau gerkite kavos ir alkoholio - jei netyčia padauginote, nepamirškite gerti daug vandens,

gerkite vandenį judėdami, poilsiaudami paplūdimyje ar šiaip paežerėje kaitindamiesi saulėje - prakaituodami netenkate daug skysčių,

nepainiokite troškulio su alkiu, kurį pajutę, pirmiausia išgerkite stiklinę vandens,

greitas nuovargis ir išsiblaškymas gali įspėti, jog geriate per mažai skysčių.

Gydytojai įsitikinę, jog vyrams daržoves valgyti taip pat svarbu, kaip ir moterims. Pavyzdžiui, kai kurie mokslininkai teigia, kad brokoliai, žiediniai ir briuseliniai kopūstai saugo nuo prostatos vėžio, nes šiose daržovėse esantys aktyvieji fermentai „nukenksmina“ vėžį skatinančias medžiagas. Tyrimai rodo, kad vyrai, kurie kasdien suvalgo po tris ir daugiau šių daržovių patiekalų, 48 proc. mažiau rizikavo susirgti prostatos vėžiu, nei tie, kurie visai nevalgė šių daržovių.

Kelios auksinės gyvenimo taisyklės

Valgiaraštyje vaisiai ir daržovės turi sudaryti 60 proc. dienos raciono, o šviežiai išspaustos sultys – apie 0,5 l iš 2 l per dieną išgeriamų skysčių.
Po 19 val. reikėtų pamiršti apie maistą.
Būtina susireguliuoti dienos režimą - tai turi įtakos nervų sistemai ir savijautai.
Verta išmokti atsikratyti “negerų” minčių, nes teigiamos emocijos ir geri jausmai ilgina gyvenimą.
Reikėtų daugiau judėti, o prieš miegą pasivaikščioti.
Pamėginti susikurti vidinę ramybę – ją gali suteikti mėgiamas užsiėmimas, susitikimas su draugais, iškyla į gamtą ar darbas sode.
Mokėjimas atrasti tylą padeda pasinerti į begalybės harmoniją.

Ar žinote, kad...

Jei nuolat kamuodavo galvos skausmai ar virškinimo sutrikimai, senoliai “gydydavosi”… saulėgrąžų aliejumi. Šaukštą aliejaus neskubėdami apie 20 min. skalaudavo, “makaluodavo”, traukdavo per dantis, o po to išspjaudavo. Iš pradžių tirštas aliejus vėliau tampa skystu – tuomet jį išspjaudavo baltą, kaip pienas. Jei aliejus geltonas, vadinasi, per mažai skalauta. Išspjovus aliejų, burną reikia keletą kartų kruopščiai išskalauti vandeniu ir išvalyti dantis.