Pratimai

Atsigulkite ant grindų, rankas ištieskite išilgai kūno delnais į viršų, kojas šiek tiek pakelkite į viršų. Užsimerkite ir ramiai kvėpuokite, kol atodūsiai taps lėti ir gilūs. Taip pabuvusios penkias minutes lėtai atsikelkite.

Atsisėskite ant sulenktų kojų, galvą padėkite ant mažos pagalvėlės, rankas priglauskite prie šlaunų. Užsimerkite ir leiskite mintims klajoti, stenkitės kvėpuoti laisvai, be jokių valios pastangų. Po to atsikelkite ir iš karto pakeiskite pozą.

Atsisėskite, šiek tiek sulenkite kojas, veidą paslėpkite tarp kelių. Visiškai atpalaiduokite pilvą, visą dėmesį sutelkite į kvėpavimą. Taip pabūkite kol pajusite visišką palengvėjimą.

Atsiklaupkite ant kelių, rankomis remkitės į grindis. Giliai įkvėpdamos įgaubkite nugarą, paskui iškvėpkite ir išrieskite nugarą, kaip katė. Šie kvėpavimo pratimai – tikras energijos antplūdis. Jie teikia stuburui tvirtumo, stimuliuoja nervų galūnes.

Ar žinote, kad...

Mūsų senolės taip pat skirdavo daug dėmesio savo išvaizdai. Tiesa, jos neturėjo brangių kosmetikos priemonių, tačiau jei pastebėdavo, kad krūtinė tampa ne tokia stangri kaip anksčiau, kas rytą nusipraususios pusei minutės ant krūtų uždėdavo dvi kempines arba sulankstytus drobinius rankšluosčius, pavilgytus vandenyje su ledu - ledinis vanduo stangrina audinius. Paskui krūtis nusausindavo ir, patepusios aliejumi, truputį pamasažuodavo lengvais sukamaisiais judesiais.

Odą dažniausiai lepindavo vasaros uogomis – atgaiva ne tik skrandžiui, bet ir veidui. Iš jų paruoštas kaukes dėdavo ant veido kelis kartus per savaitę.

Reikia sutrinti kelias žemuoges (tinka ir braškės), jų tyrelėje pamirkyti marlės ar plonos drobės tamponėlius ir uždėti ant veido. Po 15-20 minučių veidą reikia nuprausti vėsiu virintu vandeniu. Jei oda sausa, dar drėgną patepti aliejumi (šiandien jį pakeičia maitinamasis kremas).

Jei darbai prispausdavo, ant veido senolės dėdavo tiesiog sutrintas –žemuoges ar griežinėliais supjaustytas braškes ir 10-15 minučių ramiai pagulėdavo.